• Uutiset
  • Uusi teatteri kunnioittaa vanhaa

Uusi teatteri kunnioittaa vanhaa

Julkaistu: 15.03.2017

Kuusamo-opiston teatteritilat valmistuvat tällä viikolla – kaupungin vahva rakentamisohjelma jatkuu

Kuusamo-opiston saliin rakennettu teatterisali valmistuu vielä tämän viikon aikana. Vanhaa kunnioittaen opiston juhlasaliin rakennetun teatterisalin nousevassa katsomossa on 104 kiinteää istumapaikkaa ja nykyaikainen näyttämö uusine valoineen. Kuusamon kaupungin vahva rakentamisohjelma jatkuu myös kuluvana vuonna.

Kuusamon teatteri valmistuu Kuusamo-opistolle tämän viikon aikana. Alkuperäisestä suunnitelmasta ollaan jäljessä muutamia viikkoja, mutta työn jälki on hieno.

Kuusamo-opiston juhlasaliin rakennettu teatteritila katsomoineen kunnioittaa salin henkeä. Vanhasta ovat jäljellä muun muassa näyttämön funkistyyliset etukoristeet.

Salin kokoisen katsomon lisäksi tilaan on rakennettu täysin uusi lavatekniikka, kaksi lämpiötä, toinen alakertaan ja toinen salin viereen, sekä tehty mittava pintaremontti.

Tilat käyttöön jo tänä keväänä

Kuusamo-opiston rehtori Kari Kantolan mukaan uudet tilat otetaan käyttöön jo tänä keväänä. Kuusamon Näyttämön produktioiden lisäksi tila on avoinna myös muille ja esimerkiksi toukokuussa uudessa salissa vietetään Kuusamon Historiapäiviä.

Näyttämön väki tuottaa uudelle näyttämölle ensi syksynä Suomi 100 -teemalla Tommi Kinnusen romaanin pohjautuvan Neljäntienristeyksen. Juhlanäytelmän ohjaa Oulun kaupunginteatterin eläkkeelle jäänyt johtaja Ahti Ahonen. Todennäköistä on, että uudella estradilla nähdään teatteritaidetta jo kuluvan kevään aikana.

Kuusamon kaupunki osoitti näyttämötilaremonttiin 360.000 määrärahan.

Rakentamiseen 8 miljoonaa euroa

Kaupungin vahva investointiohjelma jatkuu myös tulevina vuosina: Kuusamon kaupungin nettoinvestointien määrä on kahden seuraavan vuoden aikana reilut kahdeksan miljoonaa euroa eli normaalivuosia huomattavasti enemmän.

Suurin yksittäinen investointi on jäähallin ja liikuntahallin laajennus, jonka rahoitus ratkeaa lähiviikkoina. Kaupunki on varautunut hankkeeseen reilulla 2,6 miljoonalla eurolla.

Terveyskeskuksen remontointi jatkuu ja siihen varaudutaan 600.000 eurolla. Keva-keskus valmistuu tänä vuonna ja sen rakentamiseen tarvitaan vielä 490.000 euroa. Kaupungintalon peruskorjauksen hinta-arvio on 350.000 ja Porkkatörmän palvelukeskuksen 250.000 euroa.

Kiinteistöjen peruskorjaukseen käytetään noin 500.000, irtaimiston hankintaan 480.000 ja ympäristöhankkeisiin 200.000 euroa. Reitistöjä kunnostetaan 300.000 ja liikenneväyliä 500.000 euroa. Karhuntassun historiakeskuksen rakentamiseen ja Kuusamotalon peruskorjaukseen on molempiin varattu 100.000 euroa. Merkittävä summa eli 125.000 ohjataan yksityisteiden kunnostamiseen.

Yhdyskuntajohtaja Mika Mankisen mukaan mittavassa investointiohjelmassa otetaan hengähdystauko vuonna 2019 ja palataan kestävälle, noin viiden miljoonan euron vuositasolle.

Aikaan on jo saatu paljon

Viime vuonna Kuusamon kaupunki investoi rakentamiseen reilut kuusi miljoonaa euroa.

Suurin yksittäinen hanke oli uimahallin peruskorjaus, jonka toteutuneet nettokulut kaupungille olivat 1,7 miljoonaa euroa. Terveyskeskuksen muutos- ja saneeraustöihin sijoitettiin reilu miljoona kuten myös Rukan hiihtostadion muutostöihin. Urheilukentän pinnan uusiminen maksoi kaupungille 195.000 euroa ja Rukan Juhannuskallion liikennejärjestelyjen uusiminen 987.000 euroa.

Toteutuneet hankkeet pysyivät suurin piirtein ennakoiduissa euromäärissä. Reilun 70.000 euron ylitys tuli Juhannuskallion liikennejärjestelyiden ennakoimattomista kalliolouhinnoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala