• Uutiset
  • Uusi liikekiinteistö Kuusamoon

Uusi liikekiinteistö Kuusamoon

Julkaistu: 20.10.2015

Kuusamon ydinkeskustan ilme muuttuu merkittävästi, kun Kaiterantielle rakennetaan uusi liikekiinteistö. Samalla puretaan pois Taksiaseman ja Värisilman rakennus ja tilalla raivataan pysäköintipaikkoja. Uuteen liikekiinteistöön muuttaa K-market, asiamiesposti, Värisilma ja taksiasema. Kiinteistön rakennuttaa Tuure ja Unto Turusen omistama Uninvest Oy ja sen urakoi SL-Urakointi Oy. Valmista on ensi kesään mennessä.

 

– Jotakin tämän keskustan ilmeen kohentamiseksi pitää tehdä, sanoo Unto Turunen.

Uuden yksikerroksisen liikekiinteistön rakentaminen nytkähti liikkeelle, kun tiloihin saatiin päävuokralaiseksi Kesko. Rakennushankkeen kustannusarvio on noin 2,2 miljoonaa euroa.

Keskon Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarisen mukaan uuden K-marketin kauppiaista ei ole vielä varmuutta, mutta asiasta neuvotellaan ensimmäiseksi nykyisten K-market kauppiaiden, Heidi ja Heikki Pumpasen kanssa.

K-marketin lisäksi uuteen kiinteistöön sijoittuu kaupasta käsin hoidettava asiamiesposti, Värisilmä sekä taksiasema.

 

Värisilmän tontille parkkipaikkoja

 

Värisilmän kiinteistö puretaan ja sen tilalle rakennetaan noin 30 parkkipaikkaa liikekiinteistön asiakkaille.

– Olemme tyytyväisiä, että meille tarjoutui mahdollisuus siirtää K-marketin toiminnat uusiin, nykyaikaisiin tiloihin. K-marketin toiminta keskustassa jatkuu nykypaikassa normaalisti siihen saakka, kun uusi liikerakennus on valmis, Saarinen sanoo.

Ruokakesko vuokraa kauppaa varten noin 760 neliön tilan Tuure ja Unto Turusen Uninvestiltä. Nykyisen K-marketin koko on supistettu aukiolojen pidentämiseksi 400 neliöön.

 

Kauppakeskus on ”myssyssä”

 

Uutta liikekiinteistöä rakentaa SL-urakointi noin 10 miehen voimin. Yrityksen toinen suuri työmaa tällä hetkellä on Rukan jätevedenpuhdistamo.

Toimitusjohtaja Unto Turusen suunnitelmissa on ollut pitkään myös kauppakeskuksen rakentaminen entisen postin tontille. Turusen mukaan asia on toistaiseksi ”myssyssä” ja etenee, jos tiloihin löytyy potentiaalisia vuokralaisia.

– Valittamisen kulttuurista pitää Kuusamossa päästä eroon. Asiat eivät etene, jos niitä jarrutetaan koko ajan, hän sanoo.

Uninvest Oy:n nykyinen pääosakas, Unto Turusen poika Tuure Turunen toivoo tuuletusta myös yleiseen asenneilmapiiriin.

– Pitäisi katsoa eteenpäin ja uskoa siihen, että kyllä täällä keskustassakin tarvitaan palveluja, hän sanoo.

 

Kortesalmen suvun 60 vuoden yhteistyö Keskon kanssa päättyy

 

Nykyinen K-market ja posti Ouluntaipaleella toimivat Juhani Kortesalmen omistamassa kiinteistössä. Ruokakeskon muutto tien toiselle puolelle tarkoittaa Kortesalmen suvun ja Keskon reilun 60 vuoden yhteistyön päättymistä.

– Tontilla on tehty kauppaa yli sata vuotta, enkä usko, että perinne katkeaa, vaikka nykyiset vuokralaiset lähtevätkin. Rakennusta ei jätetä monumentiksi, vaan siihen etsitään uudet vuokralaiset.

Kortesalmen mukaan kyselyjä on jo tullut, mutta hän ei halua kertoa keskeneräisistä neuvotteluista toistaiseksi enempää.

Kuusamon ydinkeskustan ilme muuttuu, kun Kaiterantielle avataan uusi liiketalo. Siihen muuttavat K-market Ouluntaipaleelta sekä taksiasema ja Värisilmä, joitten nykyiset toimitilat väistyvät parkkialueen tieltä.
Kuusamon ydinkeskustan ilme muuttuu, kun Kaiterantielle avataan uusi liiketalo. Siihen muuttavat K-market Ouluntaipaleelta sekä taksiasema ja Värisilmä, joitten nykyiset toimitilat väistyvät parkkialueen tieltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala