• Uutiset
  • Torikeskus remontoidaan nykyaikaan

Torikeskus remontoidaan nykyaikaan

Julkaistu: 17.05.2017

Uninvest Oy:n kauppakeskushanke Kitkantiellä lykkääntyy tuonnemmaksi

Kuusamon keskustassa kuhisee, vaikka liiketila toisensa jälkeen tyhjenee. Samaan aikaan kun tyhjille liiketiloille etsitään uusia toimijoita, remontoidaan Torikeskusta nykyaikaan. Uninvest Oy:n Unto Turunen ei hänkään ole heittänyt hanskoja naulaa, vaikka uusimman, Kitkantielle suunnitellut kauppakeskuksen suunnitelmat on toistaiseksi pantu jäihin.

.
Uninvest Oy:n Kitkantielle purettujen puutalojen tonteille suunnittelema kauppakeskus lykkääntyy tuonnemmaksi, sanoo Unto Turunen.
Parhaillaan yritys käy neuvotteluja kaupungin kanssa tonttien suunnitteluvarauksen mahdollisesta jatkamisesta. Tontit varattiin Uninvestille alun perin toukokuun loppuun saakka ja tarkoituksena oli rakentaa keskustaan uusi, noin 5.000 neliömetrin suuruinen kauppakeskus.
– Todennäköistä on, että tässä vaiheessa ei tule mitään. Katsotaan nyt, miten tilanne kehittyy, Turunen kommentoi.
Hankkeen lykkääntymisen taustalla ovat kiinteistön vuokralaisiksi suunniteltujen toimijoiden pyörtävät päätökset.
– Olisi tullut yhtä sun toista, mutta yrityselämässä näihin päätöksiin on jo tottunut. Vähän kyllä harmittaa, myöntää Turunen.

Torikeskuksessa päällä täysi tohina

Torikeskuksessa sen sijaan on täysi tohina päällä, kun kiinteistöä remontoidaan nykyaikaan. Koillismaan Osuuskaupan varatoimitusjohtaja Esa Niinisalo kertoo, että rakennuksen omistava tanskalainen kiinteistösijoitusyhtiö tekee taloon parhaillaan energiaremonttia.
– Remontti ulottuu lattiasta kattoon. Pintojen lisäksi uusitaan muun muassa valaistusta sekä energiatehokkuutta. Talon yrittäjien ja asiakkaiden viihtyvyys paranee, tietää Niinisalo.
Työt aloitettiin jo viime syksynä ja valmista on kesän jälkeen. Remonttia tehdään mahdollisuuksien mukaan pääasiassa silloin, kun kauppakeskuksen liikkeet on suljettu.

Erinomainen koalitio yrityksiä

Koillismaan Osuuskauppa toimii Torikeskuksessa kokonaisvuokravastuulla. Niinisalon mukaan kiinteistön kunnosta huolehtiminen on oleellinen osa Osuuskaupan toimintaa. Torikeskus sijaitsee keskustan parhaalla liikepaikalla parhaitten parkkipaikkojen äärellä.
– Vaikka keskustasta tyhjenee nyt liiketiloja melkoisella tahdilla, niin meillä on hyvä kysyntä ja käyttöaste kiinteistössä. Torikeskus on erinomainen koalitio eri alojen yrityksiä, Niinisalo sanoo.
– Keskuksen palvelut täydentävät toisiaan. Kauppakeskuksessa hoidetaan vaivattomasti useita asioita kerrallaan ja se mahdollistaa myös heräteostosten teon. Torikeskuksessa on yrityksiä optikoista vaateliikkeisiin ja lisäksi laajalla aukiololla palveleva monipuolinen päivittäistavarakauppa.

Uusi toimitila selvittelyssä

Osuuskaupan suunnitelmat uuden toimitilan rakentamisesta keskustaan ovat varatoimitusjohtaja Niinisalon mukaan kartoitusvaiheessa.
– Meidän tämän hetkinen intressimme on kehittää torikeskusta eikä rakentaa päällikkeistä, kilpaileva toimintaa. Mitään päätöksiä uuden rakentamisesta Kuusamon keskustaan ei olla tehty.
Osuuskaupan suunnitelmat uuden toimitilan rakentamisesta keskustaan ovat varatoimitusjohtaja Niinisalon mukaan kartoitusvaiheessa.
– Meidän tämän hetkinen intressimme on kehittää torikeskusta eikä rakentaa päällikkeistä, kilpaileva toimintaa. Mitään päätöksiä uuden rakentamisesta Kuusamon keskustaan ei olla tehty.

Kaupungin keskustan kauppatalo täynnä tarjouksia ja tapahtumia viikonvaihteessa

Kuusamon Torikeskuksen yrittäjien yhteinen ja jo perinteinen kesäkaupan avaus tarjoaa tapahtumia ja tarjoilua koko perheelle kuluvan viikon lauantaina ja sunnuntaina.
Kesää kohti mennään mukavasti, muodikkaasti ja rennosti, hyvillä mielin ja monenlaisilla uutuuksilla, kiteyttää yrittäjien tunnelmat Salen myymäläpäällikkö Sulevi Määttä.
– Viikonloppuna 20.–21. toukokuuta luvassa on supertarjouksia, henkilökohtaista meikkaus- ja kasvojenhoito-opastusta, Törmäsen koulun oppilaiden myyjäiset, issikkaratsastusta, arvontoja ja tietysti pullakahvitarjoilu, Määttä listaa.
Juhlakauden alla Shop Marilee ja Mode Lissu kertovat kevään vaatemuodista ja QStep sesongin kengistä. Stemmassa voi tutustua kesäkalusteisiin ja Life Kuusamo avaa kauden lupaamalla jokaiselle asiakkaalle lahjan kaupan päälle. BeatyShopin asiakkaita palvelee kosmetologi Jaana Petäjäkanas ja Salessa on pullakahvitarjoilu sekä lauantaina että sunnuntaina.
Sunnuntaina vietetään Supersunnuntai-teemalla kello 11–15 välisen ajan, jolloin Torikeskuksen liikkeet ovat pullollaan supertarjouksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala