• Uutiset
  • Torangin koulun sisäilmanlaatua tarkkaillaan

Torangin koulun sisäilmanlaatua tarkkaillaan

Julkaistu: 19.09.2013

Kuusamon kaupunki mittaa Torangin koulun sisäilmanlaatua. Mittauksiin on ryhdytty kahden opettajan oireilujen vuoksi.

– Kun henkilöstöllä alkaa ilmetä ääneen ja pitkittyneeseen flunssaan viittaavia oireita, otamme tietysti asian vakavasti. Nyt käynnissä olevalla sisäilmanlaadun tutkimuksella haluamme poissulkea esimerkiksi homeongelman mahdollisuuden, sanoo koulun rehtori Tomi Meriläinen.

Toinen oirehtivista opettajista on siirtynyt työskentelemään koulun ulkopuolisiin tiloihin.

– Mitään homeongelmaan viittaavaa ei kuitenkaan tähän mennessä olla havaittu. En ole myöskään itse huomannut tiloissamme mitään suoranaisia viitteitä homeeseen, korostaa Meriläinen.

Torangin koululla sattui viime keväänä kahden kattokaivon rikkoutumisesta johtuva kosteusvaurio, jonka yhteydessä vesi pääsi välikaton rakenteiden läpi aina sisätiloihin saakka.

– Vesi pääsi tulemaan sisälle asti liikuntasalin ja yläkerran käytävän kohdalta. Rakenteet ovat niiltä osin kesän aikana avattu ja korjattu ja ne ovat nyt kunnossa. Samalla uusimme kaikki kattokaivot vahingon uusiutumisen estämiseksi, sanoo Kuusamon kaupungin rakennusmestari Kyösti Leinonen.

Leinosen mukaan koulun rakennuksessa on sattunut myös aikaisemmin pientä vesivahinkoa.

– Pari vuotta sitten havaittiin kupariputkissa vuotoa, mutta koska putket olivat näkyvillä,  saatiin ilmoitus vuodosta nopeasti, eikä mitään merkittävää vahinkoa päässyt syntymään.

Leinonen pitää Torangin koulun rakennuksen kuntoa hyvänä, eikä siellä hänen mukaansa ole tällä hetkellä minkäänlaisia kosteusvaurioita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala