Toiveena puhdas Kuusamo

Julkaistu: 19.04.2018

Kaupunginvaltuuston juhlakokouksessa nuorisojulistus ja
Kuusamo-mitali numero 65 lumilautailija Enni Rukajärvelle

Kuusamon kaupunginvaltuuston 150-vuotisjuhlakokouksessa maanantaina annettiin juhlava nuorisojulistus, palkittiin ansioituneita kaupungin työntekijöitä sekä jaettiin Kuusamo-mitali numero 65. Sen sai lumilautailija Enni Rukajärvi, jonka toiveena on, että Kuusamon luonto säilyisi puhtaana.


– En toivo mitään muuta enempää, kuin että luonto täällä pidettäisiin puhtaana, sanoo Rukajärvi.
Vuosittain noin 200 päivää eri puolilla maailmaa matkustava Rukajärvi kertoo nähneensä, kuinka helposti ympäristöä voidaan turmella.
– Kuusamo on paras mahdollinen juuri tällaisena ja toivon, että se säilyy meille kaikille, hän sanoo.

Kuusamon mainosvaltti

Kuusamo-mitalin myöntäneen Kuusamon kaupunginhallituksen mukaan Enni Rukajärvi on ympäristöä ja luontoa rakastava ja ilmaston puolesta puhuva rohkea esimerkillinen urheilija, joka tuo vahvasti esille Kuusamoa ja on ylpeä Kuusamosta.
– Hän haluaa tukea nuoria, on lahjoittanut rahaa Rukan lumilautailijoille ja on erinomainen esikuva kuusamolaisille nuorille. Rukajärvi jos kukaan on meidän hieno mainosvaltti Kuusamosta ja Suomesta. Lumilautailija Enni Rukajärvi vaikuttaa myönteisen Kuusamo – Ruka kotiseutukuvan leviämiseen maailmalle, kaupunginhallitus kiittelee.

Junioritoiminta kiinnostaa Enniä

Enni Rukajärvi itse sanoo, että toivoo tulevaisuudessa voivansa tehdä nykyistä enemmän työtä juniorilautailijoiden kanssa.
– Olen saanut hyvät eväät Kuusamosta ja haluan kannustaa myös muita nuoria, että vaikka Kuusamo on pieni paikka, täällä kaikki on mahdollista. Asiat tehdään hyvin ja meitä kannustetaan rohkeuteen.
Enni itse aikoo jatkaa uraansa lumilautailijana mahdollisimman pitkään.
– Tässä lajissa voi tehdä niin monenlaisia juttuja. Kisaan vielä ja sen ohella panostan kuvauksiin ja muihin projekteihin. Haluan jatkaa myös nuorten kanssa.
Nuoria lautailijoita hän kannustaa pitämään hauskaa, haastamaan itsensä ja muistamaan, että Kuusamossa on Suomen parhaat olosuhteet harjoitella: pitkä kausi ja olosuhteet erinomaiset.

Kunnianhimoinen nuorisojulistus

Kaupunginvaltuusto hyväksyi juhlakokouksessaan myös nuorisojulistuksen ”Kuusamo 150 vuotta – uusia polkuja arkeen”. Nuorisojulistuksen tavoitteena, kaupungin 150-vuotisen juhlavuoden kunniaksi, on että kaikilla kuusamolaisilla nuorilla on koulutuspaikka ja koulutuksen jälkeen työpaikka.
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Määttä kertoi omassa puheenvuorossaan myös Kuusamo 150 unelmaa –-kampanjasta ja haastoi kaikki kaupunkilaiset toteuttamaan 150 unelmaa ikäihmisille.

Kunniamerkkien saajat

Kuusamon kaupunginvaltuuston 150-vuotisjuhlakokouksessa luovutettiin Tasavallan presidentin 6.12.2017 myöntämiä kunniamerkkejä Kuusamon kaupungin työntekijöille.
Suomen Leijonan ansioristi: Danso, Merja Orvokki, äidinkielen lehtori, FM, Kallio, Seppo Kalevi, musiikkiopiston rehtori, kitaransoitonopettaja ja Kantola, Kari Pentti, Kuusamo-opiston rehtori, FM.
Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein: Hemming, Vilma Mirjami, johtava maatalouslomittaja, Kolvanki, Tuula Irene, keuhkohoitaja, erikoissairaanhoitaja, Lönnmark, Ismo Kalevi, sosiaalityön esimies, sosiaalityöntekijä, Määttä, Pirkko Tuulia, osastonhoitaja, vastaava sairaanhoitaja,
Nevala, Ritva Tuulikki, englannin kielen lehtori, HuK ja Tyvitalo, Sirpa Aulikki, sosiaalityöntekijä, YTM.
Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali: Määttä, Hilkka Marketta, sihteeri, Pesonen, Else Anneli, sihteeri,
Suorajärvi, Marke Hillevi, koulunkäynninohjaaja ja Törmänen, Aila Helinä, kirjanpitäjä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala