• Uutiset
  • Tilauslentojen määrät viimevuotisella tasolla

Tilauslentojen määrät viimevuotisella tasolla

Julkaistu: 30.12.2013

Kuusamon lentoaseman kokonaismatkustajamäärä edelleen pienenemässä

Kuusamon lentoasemalle on tulossa tänä talvena tilauslentoja viimevuotiseen tapaan. Chartereiden sesonkikausi käynnistyi parisen viikkoa sitten ja jatkuu aina maaliskuun lopulle saakka. Koko vuoden osalta Kuusamon lentoaseman matkustajamäärä tulee kuitenkin jälleen pienenemään.

Kuusamon lentoasemalle on tulossa tämän talven aikana noin 50 charteria. Määrä on sama kuin viime talvena ja siihen Kuusamon lentoaseman operatiivinen päällikkö Sari Päivärinta on tyytyväinen

– Olen todella tyytyväinen, jos onnistumme pysymään viimevuotisissa lukemissa ottaen huomioon lentoliikenteen tämän hetkisen tilanteen yleisellä tasolla. Matkustajamäärien suhteen on odotettavissa jopa hienoista kasvua, koska britit lentävät tänä talvena aikaisempaa isommilla koneilla, toteaa Päivärinta.

Lontoosta on Kuusamoon tulossa joulu-helmikuun aikana kaikkiaan 11 noin 220-paikkaista konetta. Hollannista on puolestaan sovittu joulu-maaliskuun väliselle ajalle 15 tilauslentoa hieman alle 200-paikkaisilla koneilla.

– Venäjältä ja Ukrainasta on tulossa noin 12 lentoa ajalle 28.12.-11.1. Heidän tilanne tosin tuntuu joka päivä hieman elävän, mutta uskon, että aika lähelle tuota määrää tullaan joka tapauksessa pääsemään.

Venäjältä ja Ukrainasta lennetään 150-200-paikkaisilla koneilla.

– Helmi-maaliskuussa meille tulee vielä yhdeksän pienempää tilauslentoa Helsingistä.

Keskimäärin tilauslentojen matkustajat viipyvät Kuusamossa viikosta kahteen.

 

Kokonaismatkustajamäärä laskussa

 

Kuusamon lentoaseman kokonaismatkustajamäärän kehitys jatkuu laskevana. Viimeisen viiden vuoden aikana pudotusta on tullut reilun 20.000 matkustajan verran.

– Tammi-marraskuun aikana Kuusamon kentälle saapui 66.000 lentomatkustajaa, joten näyttää siltä, että tämän vuoden kokonaismatkustajamäärä tulee jäämään viimevuotista pienemmäksi. Pudotuksen syynä pidän viime talvena tapahtunutta muutosta lentoaikatauluissa.

Finnair lentää tänä talvena Helsingistä Kuusamoon määrällisesti ja aikataulullisesti viimevuotiseen tapaan, kun taas SAS ja Blue1 ovat supistamassa Kuusamoon suuntautuvia lentoja.

– Valitettavasti heidän tarjontansa vähenee entisestään. Tämän hetkisen tiedon mukaan SAS ja Blue1 eivät lennä tänä talvena säännöllisesti Kuusamoon lainkaan, mutta hiihtolomien aikana heiltä on tiettävästi tulossa muutama lento.

Reittiliikenteen matkustajamäärien kasvattamiseen ei Päivärinnalla tunnu selkeää reseptiä olevan.

– Meillä on eräänlainen muna-kana ongelma. Jotta olisi kysyntää, pitäisi olla tarjontaa ja jotta olisi tarjontaa pitäisi olla kysyntää. Jollakin keinolla meidän pitäisi saada Kuusamosta vieläkin houkuttelevampi paikka lentoyhtiöiden silmissä, mutta kuinka se toteutetaan, siihen minulla ei ikävä kyllä ole vastausta.

 

Lentoliikennemäärät Kuusamon kentällä

  •  2012 yhteensä 86.489 lentoa
  • 2011 yhteensä 91.759 lentoa
  • 2010 yhteensä 82.497 lentoa
  • 2009 yhteensä 94.083 lentoa
  • 2008 yhteensä 102.930 lentoa
  • 2007 yhteensä 108.394 lentoa
  • 2006 yhteensä 111.046 lentoa

One thought on “Tilauslentojen määrät viimevuotisella tasolla

  1. Aika hurjia lentomääriä Kuusamon kentällä kuitenkin; esim. viime vuoden (2012) jutun yhteydessä mainittu lentomäärä 86489 tarkoittaa melkein 10 nousua/laskua tuntia kohden vuorokauden ympäri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala