Tilaisuus tehdä hyvää

Julkaistu: 24.10.2019

Yksin jouluaan viettävien aattotapahtumaan etsitään tukijoita ja tekijöitä Kuusamossa

Yksin jouluaan viettävien aattotapahtumasta tehdään Kuusamossa pysyvä perinne. Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty jouluaaton juhla kokosi Porkkapirtille vapaaehtoiset mukaan lukien yli sata henkilöä. Tavoitteena on nyt vähintään sama määrä. Jotta se saavutettaisiin, tarvitaan tukijoita ja tekijöitä. – Tässä on tilaisuus tehdä hyvää, kiteyttää Kuusamon kaupungin Ikäihmisten palvelujen johtaja Satu Kangas.

– Aivan ainutlaatuista. En ole ikinä kokenut mitään vastaavaa. Kuinka ihastuttava ajatus. Onneksi minä sittenkin lähdin. Olen niin kiitollinen.
Muun muassa tällaista palautetta saatiin viime vuonna järjestetyn jouluaatto-tapahtuman jälkeen. Kaupunginvaltuutettu ja kirkkovaltuuston puheenjohtaja Elina Kemppaisen ideasta alkunsa saanut tapahtuma oli menestys jo ensimmäisellä kerralla. Viime vuonna se järjestettiin 150 unelmaa -kampanjan tiimoilta, mutta nyt tapahtumasta rakennetaan pysyvää perinnettä.
Palaute viime vuoden tapahtumasta on ollut hyvää myös tekijöiden ja vapaaehtoisten taholta. Tilaisuus sujui ja tunnelma oli rauhallinen ja leppoisa. Vapaaehtoiset kokivat tehtävänsä merkitykselliseksi.
Tänä vuonna tapahtuman suunnittelussa ovat mukana Kuusamon kaupungin hyvinvointityö, ikäihmisten ja nuorten palvelut, seurakunta ja kaupungin keskuskeittiö. Tapahtuman suunnittelutyöryhmään pääsee vielä hyvien ideoiden kanssa mukaan.

Kulut katetaan sponsoroinnilla

Tapahtuman kustannukset katetaan viime vuoden tapaan sponsorirahalla ja sponsoreita houkutellaan mukaan jo nyt. Nopeimmat sponsoreiksi ilmoittautuneet yritykset saavat omat logonsa tapahtuman markkinointimateriaaliin.
– Tapahtuman toteuttamiseen tarvitaan tukijoita ja tekijöitä. Etsimme myös sponsoreita lunastamaan aterialippuja tapahtumaa osallistuville yksin jouluaan viettäville, kertoo Kuusamon kaupungin Ikäihmisten palvelujen johtaja Satu Kangas.

Sadat viettävät joulunsa yksin

Yksin jouluaan viettää Kuusamossa satoja ihmisiä. Yksinäisyys korostuu tänä vuonna, kun joulunpyhät ovat poikkeuksellisen pitkät: jouluaatto on tiistaina ja joulu jatkuu useimmissa perheissä seuraavan viikonlopun yli.
– Yksin jouluaan voi joutua viettämään niin nuori kuin iäkkäämpikin ja aaton juhla on siksi suunnattu kaiken ikäisille. Seura jouluaattona on meille kaikille tärkeä ja yksin jouluaan viettävälle usein kultaakin kalliimpi. Jouluaaton viettäminen yhdessä muiden kanssa antaa hyvän mielen sekä vapaaehtoiselle että juhlaan osallistujalle, Kangas muistuttaa.
Monelle kynnys lähteä tapahtumaan voi olla korkea, joten Kangas kannustaa meitä jokaista katselemaan ympärilleen: kannattaa miettiä, kuka voisi ilahtua tapahtumasta ja rohkaista hänet mukaan.
– Jouluaatto on yllättävän lähellä, joten rohkaisemisen voi aloittaa jo nyt.

Yksin jouluaan viettävien jouluaattotapahtuma Porkkapirtillä Kuusamossa tiistaina 24. joulukuuta klo 13–15. Tapahtuma sisältää perinteisen jouluruokailun jälkiruokakahveineen, joulupukkeineen sekä pienimuotoista muuta ohjelmaa ja vapaata yhteistä seurustelua.

FAKTAT

Tee hyvää – anna aikaasi

Kaiken ikäisten yksin joulua viettävien jouluaaton juhlaan Toimintakeskus Porkkapirtille 24.12.2019 klo 13–15 etsitään vapaaehtoisia toimijoita.
Vapaaehtoisella on merkittävä rooli juhlan toteutumisessa. Juhlan ennakkovalmisteluihin tai itse juhlan kulkuun voi osallistua omien voimavarojensa ja mahdollisuuksiensa mukaan. Juhlaan voi osallistua myös yhdessä läheisensä kanssa.
Kaikki vapaaehtoiset opastetaan tehtäviinsä. Tarjolla on muun muassa tilan koristelua ennakkoon, pöytien kattamista, leipomista, tarjoilua, kahvinkeittoa, tiskausta, esiintymistä sekä saattamista ja avustamista.
Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua jo nyt osoitteessa www.ihimiset.fi/vapaaehtoistehtava/joulujuhla. Ilmoittautuminen päättyy 20.12.2019.
Yksi tapa osallistua on myös sponsoroida aterialippuja jouluaaton juhlaan. Niitä on ostettavissa yhdeksän euron hintaan Porkkapirtin ravintola Porkasta 1.11–5.12.2019 välisenä aikana.
Osallistujia itse joulujuhlaa voi ilmoittaa ajalla 6.12–20.12.2019 joko sähköpostitse osoitteeseen vapaaehtoistoiminta@kuusamo.fi tai puhelimitse numeroon 040 860 8700 arkisin kello 9-12 välisenä aikana.

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala