• Uutiset
  • Tanssin riemua Kuusamossa lähes 400 seniorin voimalla

Tanssin riemua Kuusamossa lähes 400 seniorin voimalla

Julkaistu: 07.05.2015

Pienestä kasvoi 15 vuodessa valtakunnan merkittävin senioritanssitapahtuma

 

– Kun on tahtoa ja tarmoa, kaikki on mahdollista. Seniorit Atimoissa -tapahtumasta on kasvanut Kuusamoon 15 vuodessa valtakunnan merkittävin senioritanssitapahtuma, totesi kaupungin terveiset lähes 400 senioritanssijan nelipäiväiseen tapahtumaan tuonut kaupunginvaltuutettu Martti Turunen tiistai-iltana Kuusamossa. Hän muisti avajaisissa yhdessä Timo Majavan ja Matti Heikkilän kanssa tapahtuman isää, Kuusamon senioritanssijoiden puheenjohtaja Pentti Kurvista.

 

Kuusamossa tanssitaan vielä tänään ja huomenna isolla joukolla senioritansseja, kun Senioritanssijat Atimoissa -tapahtuma huipentuu ensin Suureen Senioritanssinäytökseen ja perjantaina liikuntahallin täyttävään yhteistanssirupeamaan Piirin pyöriäisiin. Kuusamossa on tanssinut tiistaista lähtien lähes 400 senioritanssijaa. Kauimmaiset tanssivieraat tulevat tänä vuonna Loviisasta ja Kotkasta.

Atimoiden avajaisissa tapahtuman syntyä muistellut, Kuusamon kaupunginhallituksen silloinen puheenjohtaja Matti Heikkilä myönsi, että ei ihan heti olisi arvannut, kuinka suureksi tapahtuma voi kasvaa.

– Ajattelin kuitenkin, että kokeillaan, Heikkilä kertoi ja sanoi iloitsevansa nyt täysin rinnoin Senioritanssijoiden onnistumisesta.

 

Hyvän elämän vallankumous

 

Kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Timo Majavan mukaan yhdistyksiä ja kolmatta sektoria tarvitaan, jotta Kuusamossa tapahtuu ja jotta kaupunkilaisilla on mielekästä tekemistä.

– Senioritanssijat ovat Pentti Kurvisen johdolla osoittaneet, että Kuusamon vetovoima on myös tällaisessa tapahtumassa.

Martti Turusen mukaan senioritanssi on erinomainen ikäihmisten liikuntamuoto ja sen ansio on myös yhteisöllisyydessä.

– Senioritanssijat tekee toiminnallaan työtä yhteisen päämäärämme eli Hyvän elämän vallankumouksen eteen. Meidän kaikkien tavoitteena on Kuusamo, jossa viihtyvät niin seniorikansalaiset kuin nuoremmatkin., Turunen totesi.

 

Pentin Polokkaa liikuntahallilla

 

Atimoiden avajaiset tanssittiin kuusamolaisten voimin, mutta heti niiden jälkeen vieraat siirtyivät liikuntahallille ja ryhtyivät opettelemaan polkan askeleita.

Musiikkina soi Pentin Polokka: edesmenneen Alpo Murtovaaran sävellys, joka sanoitettiin tänä keväänä Pentti Kurviselle ja levytettiin. Äänitteellä soittaa kuusamolainen Team Falcon eli Marko Hannula (harmonikka), Reijo Männikkö (kitara), Jarmo Rontti (rummut) ja Jorma Satta (basso). Laulusolistina on Timo Puurunen.

Atimolaisten ilta jatkui Ravintola Hotkun ja Tukkijätkien tahdissa. Keskiviikkona harjoiteltiin, täytettiin reppuja Atimo-myyjäisistä ja nautittiin Jorma Uotisen chanson-konsertista sekä tietysti Hotkun tansseista. Torstai alkaa Uotisen tanssipajoilla ja huipentuu illan suureen tanssinäytökseen Kuusamotalolla.

 

 

Mies monessa mukana

 

Kuusamon Senioritanssijoiden puheenjohtaja yhdistyksen perustamisesta lähtien eli vuodesta 2000 toiminut Pentti Kurvinen on tehnyt elämäntyönsä kuusamolaisena maanviljelijänä ja matkailuyrittäjänä. Työnsä ohessa hän on osallistunut kansalaisten liikuttamiseen senioritanssin ja nuorisoseuratyön parissa.

Kurvinen aloitti kouluttautumisen tanhuohjaajaksi Kuortaneella vuonna 1963. Monen muun kuusamolaisen tavoin Kurvinen työskenteli vuodet 1965–1971 Ruotsissa. Hän toimi Tukholmassa kahdessa tanhuryhmässä, näytelmäkerhossa ja järjestysmiehenä.

Suomessa alkoi Kurvisen noin 30 vuotta kestänyt tanhuohjaajaura vuonna 1973. Hän veti useita tanhukursseja Etelä-Suomessa piiriohjaajana. Tanssiryhmä Polokan mukana Kurvinen kiersi Suomessa ja muissa Euroopan maissa vuosina 1973–1979.

Tanssin ohella lähellä Kurvisen sydäntä on lentopallo ja nuorisoseuratyö. Mies on ollut mukana myös kunnallispolitiikassa toimien kymmenien vuosien ajan eri lautakuntien jäsenenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala