• Uutiset
  • Sun & Fun -tapahtuma valtaa

Sun & Fun -tapahtuma valtaa

Julkaistu: 07.06.2018

Kirkkolahden rannalle nousee iltapäivän mittainen tapahtumatori perjantaina 15. kesäkuuta

– Puistot haltuun ja tekemistä koko perheelle, kiteyttävät Sanna Niikkonen ja Sirpa Murtovaara Kuusamossa perjantaina 15. kesäkuuta järjestettävän Sun & Fun -tapahtuman. Iltapäivän aikana Kuusamojärven Kirkkolahden keskustan puoleinen ranta täyttyy toimintapisteistä, joissa opitaan uutta, mitellään vanhoja taitoja ja nautitaan niin taiteesta kuin hyvistä eväistäkin. Maksuton ja päihteetön tapahtuma on avoin kaikille.


Kuusamon 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettävä Sun & Fun on koko perheen tapahtuma, jota on tekemässä yhteistyössä yli 20 toimijaa. Mukana on niin urheilu- kuin harrasteseuroja, monenlaisia hankkeita ja yksityisiä toimijoita sekä Kuusamon kaupunki.
– Maksuton ja päihteetön tapahtuma on suunnattu koko perheelle. Haluamme osoittaa porukalla, että Kuusamojärven Kirkkolahden hyvin hoidetut puistoalueet ovat erinomainen paikka viihtyä ja viettää aikaa yhdessä, sanovat KSAK:ta edustavat Sun & Fun -puuhanaiset Sannan Niikkonen ja Sirpa Murtovaara.
Alun perin vain Aikuiskoulutuksen ja KSAKKI ry:n hankeväelle suunniteltu tapahtuma kasvoi kevään mittaan niin suureksi, että siitä päätettiin tehdä kaikkien kaupunkilaisten ja matkailijoiden alkukesän kohokohta.
Tapahtuman suunnittelusta ja toteuttamisesta vastaavat KSAK:n Maahanmuuttajista elinvoimaa Koillismaalle, Työ opettaa ja Välittävät verkostot -hankkeet sekä Nuorten työpaja.

Nalleneuvola ja paistettua kalaa

– Kaikki on kasassa, vain turbaduurit ja katusoittajat puuttuvat, listaavat Niikkonen ja Murtovaara iltapäivän sisältöä.
Teletappimaan ja Kirkkosaaren väliselle alueelle ja urheilukentälle nousee lukuisia liikuntapisteitä, joissa voi muun muassa pelata frisbeetä, lämiä kiekkoja, opetella jalkapallon tekniikoita ja sumopainia. Pakalaiset neuvovat beach volleyn jippoja liikuntakeskuksen takana sijaitsevalla verkolla. Koillis-Motor tarjoaa tekniikkaopetusta nuorille mopo- ja kevarikuskeille.
Neuvola perustaa rannalle nalleneuvolan, jossa terveydenhoitajat tutkivat ja hoitavat lasten rakkaita nukkeja ja nalleja. Toiveissa on myös leikkiautojen katsastuskonttori, jonka katsastusmiestä rektyroidaan parhaillaan.
Kirkkosaaren silloilla kalastetaan ja rannan puolella käsitellään ja paistetaan saalista. SPR avaa Teletappimaan kodalla kahvilan, jossa on tarjolla kahvia ja lättyjä. Näyttämö esittää valittuja paloja Kai Lehtisen ohjaamasta Vuokravaimosta ja myös keppihevoset tekijöineen ovat mukana tapahtumassa.

Uusia graffiteja ja upeita luontokuvia

Graffitiseinä on varattu uusille tekijöille. Kokeneemmat graffarit ovat paikalla kertomassa tekniikoista ja aihevalinnoista. NoSe pystyttää rantaa positiivisuuslakanan, johon kootaan yhteisiä ilonaiheita. Kaamoskamera tuo palkittuja luontokuvia ulkoilmanäyttelyyn.
– Nämä ovat esimerkkejä siitä runsaudensarvesta, mitä tapahtumassa on luvassa. Mukaan mahtuu vielä, jos on hyviä ideoita ja halua tehdä kesäkuisesta perjantai-iltapäivästä meille kaikille unohtumaton tapahtuma, lupaavat naiset.
Puistotapahtumasta kun on kyse, saa Teletappimaassa nauttia myös omista eväistä. Kaupunkilaisten yhteinen picnic toteutetaan periaatteella ”jokainen syö sitä, mistä eniten pitää”.
Liikuntakeskuksen remontin vuoksi autojen pysäköinnit ohjataan pääsääntöisesti Ervastin aukiolle ja Keilahallin parkkialueelle. Myös Lahentauksen puolelta Kirkkosaaren sillan kupeesta löytyy pysäköintitiloja.

Sun & Fun -tapahtuma Kuusamossa Kirkkolahden rannalla alueella Teletapppimäki–Kelanranta–Kirkkosaari perjantaina 15.6.2018 klo 13–17. Vapaa pääsy.

FAKTAT

Naisten monikulttuurinen kahvila avautuu Aikkarilla

Koillis-Suomen Aikuiskoulutus Oy:n aulatiloissa avataan torstaina 7. kesäkuuta monikulttuurinen naisten oma kahvila.
– Rakennamme yhdessä monikulttuurista naistoimintaa ja naisten verkostoa, jossa voi jakaa tietoa, taitoja ja kokemuksia, kertoo kahvilanpitäjä Jacqueline Keskitalo-Weber.
Kahvilan taustalla on Maahanmuuttajista elinvoimaa Koillismaalle -hanke.
Keskitalo-Weberin mukaan kahvikupin äärellä on aikaa keskustella kavereitten ja kiinnostavien ihmisten kanssa, löytää harrastusmahdollisuuksia, jakaa kipeitäkin kokemuksia ja vaikka innostua lenkille maahanmuuttajan kanssa.
– Naisten treffien toiminnasta voisi syntyä myös vertaistukiryhmiä, kokki-kerho, omia harrastuskerhoja tai kummitukitoimintaa. Kaikki ideat ja kaikki naiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan.
Kahvilatoiminta käynnistyy nyt ja jatkuu kesälomien jälkeen. Keskitalo-Weber lupaa paikalle teeman mukaisesti ja tarpeen tullen myös mielenkiintoisia puhujia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala