Stadium-hanke eteenpäin

Julkaistu: 08.08.2019

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Määttä:
syksyn suurin haaste on elinvoiman vahvistaminen

 

Kuusamon kasvatus- ja sivistyslautakunta kokoontuu ensi viikolla ottamaan kantaa uuteen Rukan Stadium-esitykseen. Alkukesästä asiaa valmistelemaan perustettu työryhmä päätti tiistaina hankkeen viemisestä eteenpäin. Kaupunginhallitus käsittelee Stadiumia 19. elokuuta ja kaupunginvaltuusto päättää sen mahdollisesta toteuttamisesta 26. elokuuta pidettävässä kokouksessa. – Vaihtoehtoja on selvitetty hyvässä hengessä, sanoo työryhmää vetänyt valtuuston puheenjohtaja Mika Määttä.

<!–more–>

 

Tiistaina loppuraporttinsa valmiiksi saaneen työryhmän puheenjohtaja Mika Määttä sanoo, että työtä Stadium-hankkeen vaihtoehtojen eteen on tehty hyvässä hengessä.

Kaupunginhallituksen nimeämässä työryhmässä ovat Määtän lisäksi mukana Tuula Mustonen, Hannu Poussu, Marja Tornberg, Tarmo Raatikainen, Mika Flöjt, Inka Hokkanen ja Joukamo Kortesalmi sekä virkamiehistä kaupunginjohtaja Jouko Manninen ja toimialajohtajat Jarkko Tammi ja Erkki Hämäläinen.

 

Selvitetty omistus-  ja kustannuspohjaa

Bumerangina kesäkuun valtuustokäsittelystä takaisin valmisteluun palautettu hanke tarkoittaa Rukalle rakennettavaa monitoimiareenaa ja valmennuskeskusta sekä pysäköintihallia ja hotellia. Ideana oli, että Suomen Kuntakiinteistöt Oy rakentaisi keskuksen noin 15 miljoonalla eurolla ja kaupunki vuokraisi siitä osia kymmenen vuoden määräajaksi 7,5 miljoonalla eurolla. Investointia perustellaan valmennus-, tapahtuma- ja matkailuhankkeena.

Vuokrattavat tilat mahdollistaisivat lumilajien valmennustoiminnan kehittämisen ja lumilajien olympiavalmennuskeskuksen syntymisen Rukalle. Tilat tukisivat erityisesti Rukan maailmancup -tapahtumaa ja mahdollistaisivat kokousten, kongressien ja muiden tapahtumien järjestämisen korostamalla Kuusamon matkailun ympärivuotisuutta.

Kaupunginvaltuusto palautti asian uudelleen valmisteltavaksi omistus- ja kustannuspohjan selvittämistä varten.

Määtän mukaan työryhmä on kesän mittaan punninnut useita vaihtoehtoja, joiden pohjalta on nyt tehty esitys lautakunnalle hankkeen viemisestä eteenpäin.

– En näe henkilökohtaisesti muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa asian valmistelua. Viime kädessä Stadiumista päättää tietysti kaupunginvaltuusto, Määttä sanoo.

 

Kuusamo tarvitsee lisää työvoimaa

Tulevaan syksyyn valtuusto lähtee puheenjohtajansa sanoin vahvistamaan Kuusamon elinvoimaa.

– Se on ilman muuta meidän ykkösasiamme. Elinvoiman vahvistamiseen on useita vaihtoehtoja ja suuntia, jotka vaikuttavat myös työllisyyteen ja väestönkehitykseen. Me tarvitsemme lisää työvoimaa.

Keskeisimpiä suurista hankkeista Määtän mukaan ovat Rukan investoinnit ja Kuusamon uuden teollisuusalueen käynnistäminen ja kehittäminen.

 

Puheenjohtajan kesä on mennyt työn merkeissä

Kuusamon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Määttä vastaa puhelimeensa kesken työpäivän. Hyväntuulinen mies kertoo kesän menneen työn merkeissä.

– Kiirettä on pitänyt ja sehän on vain mukava asia, Määttä kommentoi.

Valtuuston puheenjohtajaksi Pauli Saapungin jälkeen valittu Määttä on yrittäjä. Hän pyörittää yhdessä kumppaninsa kanssa ravintola Talonpöytää. Yrityksellä on toimipisteet Kuusamon keskustan lisäksi Oulangalla ja tänä kesänä myös golfkentällä.

– Ravintoloiden lisäksi olemme ravinneet ihmisiä erilaisissa tapahtumisissa ja yksityistilaisuuksissa. Työn ohella olen pyrkinyt keskittymään perheeseeni ja välttämään edustustehtäviä. Niiden aika on nyt, kun syksy pääsee vauhtiin, Määttä kertoo.

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala