• Uutiset
  • Siltainsinööri pyörittää miljoonien omaisuutta

Siltainsinööri pyörittää miljoonien omaisuutta

Julkaistu: 05.04.2017

Natalia Denisova on Koillismaasäätiön uusi toiminnanjohtaja

Reilut viisi vuotta Suomessa asunut venäläinen Natalia Denisova on Koillismaasäätiön uusi toiminnanjohtaja. Syksyllä tehtävässään aloittanut siltainsinööri vastaa miljoonaomaisuuden hoidosta.

– Innolla ja hyvillä mielin, kommentoi Denisova uutta pestiään.

Kuusamo-vuosinaan kolmen lapsen äiti ja erä- ja luonto-oppaan puoliso on valmistunut merkonomiksi ja viimeistelee parhaillaan taloushallinnon ammattitutkintoa. Koillismaasäätiön lisäksi hän työskentelee paikallisessa tilitoimistossa.

Denisova jatkaa Aimo Hekkalan työtä ainutlaatuisen säätiön toiminnanjohtajana. Koillismaasäätiön merkittävän omaisuuden taustalla ovat Tetra-hallin tontin myynti ja Rukan maakaupat. Omaisuutta on sijoitettu muun muassa Selkostalojen 37:een sekä muualla Kuusamossa sijaitseviin seitsemään asunto-osakkeeseen. Säätiöllä on myös merkittävä rahastosalkku.

– Toista samanlaista ei Suomessa ole, sanoo säätiön hallituksen puheenjohtaja Leena Mustonen.

Vuokralaisista on kova kisa

Koillismaasäätiö perustettiin vuonna 1981 hallinnoimaan sen omaisuutta. Natalia Denisovan työn keskiössä on asunto-osakkeiden vuokraamisesta huolehtiminen.

– Kilpailu alalla on kovaa. Vuokrattavia asuntoja on enemmän kuin niiden tarvitsijoita, hän sanoo.

Säätiön vuokraamien asuntojen etuna ovat niiden hyvä kunto, kohtuulliset vuokrat ja viihtyisä sijainti. Neliövuokrat ovat keskimäärin 9-10 euroa. Nilon koulujen välittömässä läheisyydessä sijaitsevat Selkostalot ovat kahden kerrostalon kokonaisuus, joissa asunnot ovat kahdessa kerroksessa.

– Selkostalot on remontoitu viimeisen päälle. Parvekkeet on lasitettu, katot kunnostettu ja suurista kolmioista on saneerattu pienempiä, saunallisia yksiöitä ja kaksioita, toiminnanjohtaja kertoo.

Koillismaasäätiö kilpailee vuokra-asuntomarkkinoilla kaikkien yksityisten toimijoitten tavoin. Se ei vuokraa asuntoja sosiaalisin perustein, mutta Denisovan mukaan jokaisen vuokrasopimuksen kohdalla käytetään tervettä harkintaa.

– Vuokralaisen luottotiedot toki tarkistetaan, mutta vuokrasopimus voidaan tehdä, vaikka ne eivät tiptop-kunnossa olisikaan. Elämässä voi tapahtua niin monenlaisia asioita, hän sanoo.

Säätiön hallinnoimia asuntoja markkinoidaan muun muassa sosiaalisessa mediassa sekä sähköisissä vuokranantajien palveluissa.

Monttu muuttui Kitkantorin Kerhoksi

Vuokra-asuntojen lisäksi Koillismaasäätiö vuokraa Kitkantiellä sijaitsevia kokoustilojaan. Kitkantorin Kerho -nimellä vastaisuudessa kutsuttavassa kellarihuoneistossa on tilaa jopa 40 vieraan juhlille ja kokouksille sekä kaikki nykyaikaiseen kokouskäytäntöön kuuluva kalustus ja varustus.

Aikaisemmin Monttuna, Säätiön tai Työväenyhdistyksen kokoustiloina tunnetulle paikalle haluttiin uusi ja yhtenäinen nimi. Samalla uusittiin kokouspaikan kyltti, josta hävisi legendaarinen punainen ruusu.

Kitkantorin Kerholla sijaitsevat myös Denisovan työhuone, yhdistysten arkistot ja varastot sekä erityisesti naisten tarpeisiin varusteltu käsityöhuone. Huoneen molemmat kangaspuut ovat kankureiden kovassa käytössä.

Koillismaasäätiö

Kuusamossa vuonna 1981 perustetun säätiön osakkaita ovat SDP puolueena ja piirinä sekä Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon sosiaalidemokraattiset työväenyhdistykset. Hallituksessa on viisi jäsentä ja sihteerinä tuore toiminnanjohtaja Natalia Denisova. Puheenjohtajana toimii kuusamolainen Leena Mustonen.

Säätiön tarkoituksena on sosialidemokraattisen työväenliikkeen harjoittaman koulutus-, valistus-, ja järjestötoiminnan tukeminen etupäässä Koillismaalla.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö tukee mahdollisuuksiensa mukaan Koillismaalta olevien henkilöiden koulutusta sosialidemokraattisen työväenliikkeen ja ay-liikkeen koulutuslaitoksissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala