• Uutiset
  • Saapunki eroaa valtuuston puheenjohtajuudesta

Saapunki eroaa valtuuston puheenjohtajuudesta

Julkaistu: 11.08.2014

 

Pauli Saapunki (Kesk.) luopuu Kuusamon kaupunginvaltuuston puheenjohtajuudesta ja vetäytyy valtuustotyöskentelystä loppuvuodeksi. Hän ilmoitti asiasta lauantaina kunnallisjärjestön puheenjohtaja Mika Määtälle ja toimitti erokirjeensä myös Kuusamon kaupungille. Eron taustalla ovat Saapungin mukaan henkilökohtaiset syyt.

Syiksi eroonsa 69-vuotias Saapunki sanoo liian yrittämisen ja tunnollisuutensa, jotka ovat syöneet päättäjät voimavarat ”miinuksen puolelle”.

– Myös alueen iltapäivänlehtien tyylinen mediailmasto on ollut minulle valtuuston puheenjohtajana vaikeaa sulattaa, kirjoittaa Saapunki erokirjeessään.

– Valtuuston puheenjohtajan tehtäväkenttä on laaja sekä vaativa. Voimavarojen tulee olla kunnossa ja nyt kun tunnen olotilani heikkouden, on ratkaisun paikka. Pyydän eroa kaupunginvaltuuston puheenjohtajan tehtävistä välittömästi henkilökohtaisiin syihin vedoten. Valtuustotyöskentelystä pyydän vapautusta loppuvuoden ajaksi. Rivivaltuutettuna aion jatkaa 2015 alusta lukien. Valtuuston jäsenyyden ohella en ole käytettävissä muihin kunnallisiin luottamustoimiin.

– Pyydän anteeksi niiltä, jotka olette aina, jotkut jopa yli 40 vuotta minuun luottaneet, että olen pakotettu edellä mainittuun ratkaisuun. Silti kuitenkin tunnen, että edes jotakin positiivista on tullut kotiseudun eteen tehtyä, hän sanoo.

Viime vaiheessa vuoden 2013 alusta valtuuston puheenjohtajana toiminut Saapunki listaa kuluvan valtuustokauden onnistumisiksi muun muassa Kuusamon nykytalouden myönteisen tila, Juomasuon YVA-lausunnon yksimielisyyden, taajaman maanomistusolojen ratkeamisen sekä kaavoituksen ajantasaistamisen.

– Myös Pääjärventien töiden jatkuminen ja valtuuston maakunta- sekä Venäjän—retket jäävät mielialani parannustyötä helpottamaan.

 

Seuraaja valitaan 28. elokuuta

 

Keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Mika Määtän mukaan valtuustolle valitaan uusi puheenjohtaja kaupunginvaltuuston kokouksessa elokuun 28. päivä.  Saapungin erosta on tiedotettu kaikkia valtuustoryhmän jäseniä ja valtuustoryhmä tekee esityksen uudesta puheenjohtajasta kuultuaan kunnallisjärjestön yleistä kokousta.

Saapungin erossa on kyse henkilökohtaisesta ratkaisusta, vakuuttaa Määttä. Myös Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Heikki Härkönen korostaa, että eron taustalla ei ole luottamuspulaa tai erimielisyyksiä keskeneräisistä asioista.

– Pauli Saapunki on tehnyt puheenjohtajana erinomaista työtä. Hänen päätöksensä on valitettava, mutta meidän on kunnioitettava sitä, sanoo Härkönen. Härkösen mukaan Saapungin päätös oli yllätys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala