• Uutiset
  • Ruka ja Levi yhteistyöhön talvi- ja kisamarkkinoinnissa

Ruka ja Levi yhteistyöhön talvi- ja kisamarkkinoinnissa

Julkaistu: 27.09.2019

Tämän vuoden Ruka Nordic kaipaa kipeästi lisää talkooväkeä

Ruka ja Levi eli Kuusamo ja Kittilä aloittavat yhteistyön matkailu- ja ennen kaikkea kisatapahtumien markkinoinnissa, kun Talvi alkaa Suomesta -hanke käynnistyy. Noin 1,6 miljoonan euron suuruiselle markkinointihankkeelle haetaan parhaillaan rahoitusta. Kuusamon kaupunginhallitus hyväksyi hankkeen osaltaan maanantaina. Reilun 92.000 euron ja mukaan lähtemisen yhtenä perusteena on vahvistaa Ruka Nordic -maailmacuptapahtumaa, johon kaivataan nyt kipeästi lisää talkooväkeä.

Puitteet alkavat olla kunnossa ja Kansainvälinen Hiihtoliitto on näyttänyt vihreää tapahtumien sekä Levin että Rukan kehittämiselle, mutta talkooväen puute on uhka molemmilla kisapaikkakunnilla. Rukalla talkoojoukon vahvan tukijalan muodostaneista opiskelijoista osa on jäämässä pois ja vapaaehtoisia tarvitaan nyt kipeästi lisää, jotta tapahtuma saadaan vietyä onnistuneesti läpi.
Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakummun mukaan kisaorganisaatioon tarvitaan reilut 800 talkoolaista.
– Tänä vuonna saamme vähemmän opiskelijoita pohjoisen oppilaitoksista, osin kiristyneen oppilaitosten taloustilanteen takia.

Lunta jemmassa 30.000 kuutiota

Linjakumpu on kuitenkin luottavainen ja uskoo, että tapahtuma viedään läpi onnistuneesti nyt jo 18. kertaa.
– Kisoissa on 11 osakilpailua eli sen on suurin pohjoismaisten hiihtolajien viikonloppu koko talvikaudella maailmanlaajuisesti. Lunta on varastoitu 30.000 kuutiota eli noin 20 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna, Linjakumpu kiteyttää tärkeimmät.

Lisää näkyvyyttä ja käyttöasteita

Jotta sekä Rukan että Levin maailmancup-tapahtumien markkinointi ja organisointi olisi vastaisuudessa vieläkin tehokkaampaa, tarvitaan yhteinen hanke. Kuusamon kaupunginhallituksen osaltaan hyväksymän Talvi alkaa Suomesta -markkinointihankkeen kansainvälinen painopiste on urheilutapahtumissa.
Hankkeen päätavoitteita ovat Talvi alkaa Suomesta -konseptin kehittäminen ja Levillä ja Rukalla järjestettävien maailmancupin kisatapahtumien vakiinnuttaminen FIS:in kisakalenteriin ja kisojen kaupallistamisen edellytysten vahvistaminen alueilla. Markkinointiviestinnän keinoin halutaan välittää maailmalle vahva viesti siitä, että näiden maailmancupin kisojen myötä talvi alkaa Suomesta.
Tavoitteena on lisäksi kisatapahtumien järjestämisen ja organisoinnin kehittäminen ja vähähiilisyyden edistäminen tapahtumatuotannossa, millä tuetaan vähähiilisten matkailukohteiden kehittämistä. Yhteiseksi tavoitteeksi on listattu myös uuden maailmancup-kisan suunnittelu.
Matkailualueiden näkökulmasta tavoitteena ovat hiljaisena alkukautena kapasiteetin käyttöasteen nostaminen ja matkailuliiketoiminnan kehittäminen sekä kisatapahtumien tavoitteellisempi hyödyntäminen ja uudenlaisten liiketoimintakonseptien kehittyminen yhteistyön avulla.

Mukana yliopistot ja rinneyhtiöt

Kuusamon ja Kittilän kuntien lisäksi mukaan ovat lähdössä muun muassa Erä-Veikot, Ruka-Kuusamo Matkailu, Ski Sport Finland sekä Lapin ja Oulun yliopistot ja Kajaanin ja Lapin ammattikorkeakoulut. Yhteistyökumppaneita ovat Rukakeskus, Levi Ski Resort, Hiihtoliitto ja Lumilautaliitto.
Naturpolis Oy toimii hankkeessa päätoteuttajana ja hallinnoijana, vastaa Kuusamon osalta hankkeen toteutuksesta sekä koordinoi kaikkien hankkeen osapuolten välistä yhteistyötä ja hankkeen kokonaistoteutusta. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2020–31.12.2022

Kolme päivää huippu-urheilua ja tarjolla työtä tapahtuman taustalla

Ruka Nordic tarjoaa tänä vuonna kolme päivää huippu-urheilua, maailmancupin kilpailuja sekä runsaasti oheisohjelmaa!
Nyt jo 18. kerran ja tänä vuonna 29.11.–1.12.2019 järjestettävässä pohjoismaisten hiihtolajien maailmancup-tapahtumassa kisataan 11 osakilpailua: perjantaina yhdistetty ja sprintit, lauantaina yhdistetty, miesten 15 ja naisten kymppi sekä mäkihyppy ja sunnuntaina kolmas yhdistetyn kisa, miesten ja naisten hiihdon takaa-ajot sekä viikonlopun päätteeksi vielä mäkihyppy.
Kisoihin saapuu urheilijoita noin 30 maasta ja järjestäjien tavoitteena on jälleen 20.000 katsojan joukko. Yleisöä palvellaan muun muassa Karhunkierros- ja Poronsarvi- ravintolateltoissa, ruokakujalla ja grilleillä. Tunnelmaa kisa-alueella luovat stadionohjelmat musiikkeineen ja videotauluineen. Elävää musiikkia soittaa kuusamolainen Flashback. Kisojen avajaiset pidetään perjantaina Rukan Tykky-lavalla ja paraati kylästä stadionille kruunaa avajaiset.
Kisojen taustalla ovat Kuusamon Erä-Veikot, jotka järjestävät kisatapahtuman yhteistyökumppaneidensa kanssa. Tärkeimmät yhteistyötahot ovat Suomen Hiihtoliitto ja Kuusamon kaupunki.
Uuden ja mielenkiintoisen näkökulman Kuusamon kansainvälisimpään tapahtumaan saa lähtemällä talkoolaiseksi. Tarjolla on monipuolisia tehtäviä oman osaamisen ja mielenkiinnon perusteella. Vapaaehtoisia tarvitaan muun muassa kuljetuksiin, ravintoloihin, ruoanvalmistukseen, järjestyksenvalvontaan, läheteiksi, mäkitoimitsijoiksi, rakentamiseen, lipunmyyntiin, palkintojenjakoon, attaseoiksi ja tuotemyyntiin sekä kilpailutoimitsijoiksi. Nopeimmat vievät parhaat tehtävät!
Mukaan pääsee täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen Ruka Nordin nettisivulla (rukanordic.com) ja kertomalla mitä haluaisi tehdä ja milloin.

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala