• Uutiset
  • Ruka houkutteli joulunviettäjiä

Ruka houkutteli joulunviettäjiä

Julkaistu: 30.12.2013

Ruka houkutteli matkailijoita tänä jouluna viimevuotista enemmän. Sekä rinteissä että majoituspuolella koettiin selkeää käyttöasteen parantumista.

– Meillä oli majoittujia melkein 50 prosenttia viimevuotista enemmän, joten joulu meni meidän osaltamme todella hyvin, toteaa Rantasipi Rukahovin hotellinjohtaja Lea Riekki.

Kasvun syyksi Riekki toteaa lumen.

– Ihmiset ovat halunneet päästä viettämään joulua lumen keskelle ja sitähän meiltä täältä löytyy. Meillä on majoittunut huoneistohotellin puolella paljon perheitä ja itse hotellin puolella on ollut paljon pariskuntia, jotka ovat hakeneet itselleen sitä helpompaa joulua. Valmiit joulupaketit menivät tänä jouluna selkeästi viimevuotista paremmin kaupaksi.

Myös Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen kertoo rinneasiakkaita olleen Rukalla enemmän kuin viime jouluna.

– Lumimäärän ja lauhojen kelien lisäksi meitä suosi tänä jouluna kalenteri. Joulu sattui sopivasti keskelle viikkoa ja moni otti maanantain sekä perjantain vapaaksi ja pääsi viettämään koko viikon pohjoisessa. Etelän huonon lumitilanteen vuoksi yhä useampi teki päätöksen pohjoiseen ja tänne Rukalle tulemisesta aivan viime hetkellä.

Kylpylän johtaja Juha Partanen Holiday Club Kuusamon Tropiikista on Riekin ja Parviaisen tapaan tyytyväinen joulun matkailijamäärään.

– Ihan tyytyväisiä olemme. Joulu meni hyvin pitkälti edellisen vuoden malliin.

Itäturisteja kolmikko odottaa Kuusamoon ennakovarausten perusteella yhtä runsaasti kuin viime vuonna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala