• Uutiset
  • Puoluetoverit syyttävät Kortesalmea yhden miehen show’sta

Puoluetoverit syyttävät Kortesalmea yhden miehen show’sta

Julkaistu: 12.04.2017

Puolue sai kaksi valtuustopaikkaa, läpi menivät Joukamo Kortesalmi sekä Vuokko Käsmä. Valtuustossa istuneella Krista Poutasella ei 28 äänellä ollut asiaa seuraavalle kaudelle.

– Oli tiedossa, että näin käy. En odottanut läpimenoa, en pitänyt edes vaalikampanjaa, Poutanen sanoi.

Hänen mukaansa Perussuomalaisissa pyörii nyt yhden miehen show. Poutanen kertoi kuulleensa, että kansalaiset jättävät äänestämättä puoluetta Kortesalmen vuoksi.

– Kuusamossa ei sellainen toimi, että ei muita oteta huomioon ja jyrätään muut allensa. Sellainen toiminta repii puoluetta pahasti. Kortesalmi peräänkuuluttaa yhteistyötä, mutta ei kykene siihen itse, Poutanen täräyttää.

Poutanen ei ole ainoa, joka syyttää Kortesalmea Perussuomalaisten huonosta menestyksestä. Sosiaalisessa mediassa keskustelu on käynyt kuumana.

– Vaalit olivat meille vaikeat. Ongelmakohdat olivat tiedossa ennen vaalitaistelun aloittamista, emmekä pystyneet niille mitään tekemään, Kortesalmi itse harmitteli.

Muita syitä vaalitappioon on Kortesalmen mukaan se, että osa ehdokkaista jätti kampanjoimatta kokonaan:

– Perinteinen kampanjaosaaminen ja uskallus panna itsensä likoon puuttuivat tyystin. Lisäksi some-käyttäytyminen vaatisi kouluttamista. Kampanja oli melkoista kivireen vetämistä, ja se näkyi varmasti ulospäin. Yksituumaisuus ja into puuttuivat. Puolueessa on ollut sisäisiä hajottajia, vaikka pitäisi hoitaa yhteisiä asioita eikä kylvää riitaa, Kortesalmi sanoi.

Syytöksiin yhteistyökyvyttömyydestä mies ei ota kantaa.

Äänittä jääneiden ehdokkaiden Kortesalmi myöntää olleen täyte-ehdokkaita, jotka olivat mukana tukeakseen puoluetta ja antaakseen oman äänensä muiden hyväksi. Sekään ei kaikkia miellyttänyt:

– Kortesalmi ja Tapio Lämsä hoitivat ehdokashankinnat. Me muut saimme lukea listat lehdestä. Meillä olisi pitänyt olla pieni hyvä lista, ei isoa huonoa, jollainen se nyt oli, Krista Poutanen harmitteli.

Poutanen itse on harkinnut jopa Perussuomalaisista lähtemistä.

– Mutta sitten antaisimme tilaa Kortesalmelle, kun taas meidän pitäisi lyödä viisaat päämme yhteen ja tehdä jotain sooloilun lopettamiseksi. Kortesalmi on fiksu poliitikko, mutta se peittyy kaiken muun alle. Hän saa aivopesulla ihmiset puolelleen ja mustamaalaa toisia. Huutelee hirmuhallinnosta, mutta ei pysty yhteistyöhön kenenkään kanssa. Ei se niin voi mennä, Poutanen puuskahtaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala