Puhdasta pelaamisen iloa

Julkaistu: 05.02.2015

Kuusamon Q-Laneissa on tänä vuonna 120 pelipaikkaa

 

Idea on yksinkertainen: varataan suuri sali ja kutsutaan mukaan tietokonepelaamisesta innostuneita ihmisiä. Viime vuonna ensimmäisen kerran Kuusamossa järjestetty lani-tapahtuma kasvaa tänä vuonna 120-pelipaikkaiseksi nuorten tapahtumaksi, johon tosin myös vanhemmat pelaajat ovat tervetulleita. – Lanit ovat puhdasta pelaamisen iloa ja yhdessä oloa, sanovat tapahtumaa puuhaavat kuusamolaiset abiturientit Villet Niikkonen ja Oikarinen.

 

Q-Lanit järjestetään tänäkin vuonna Kainuun ammattiopiston ja Kuusamon lukion tiloissa. Pelipaikkoja tulee näinä päivinä myyntiin hieman enemmän kuin viime vuonna eli 120. Konepaikka kolmipäiväiseen tapahtumaan maksaa 25 euroa ja päivälippu vitosen. Konepaikan ikäraja on 12 vuotta.

– Lanit ovat hyvin rento tapahtuma, jossa samanhenkiset ihmiset pitävät hauskaa tietokonekulttuurin avulla, kuvailee tapahtuman luonnetta Ville Niikkonen.

Hauskanpitoon kuuluu muunmuassa pelaaminen, muihin lanittajiin tutustuminen ja tietenkin järjestäjien ohjaamat peliturnaukset ja muut pienet kisat.

 

Turnauspelinä Counter Strike

 

Tapahtuman suolana ovat turnaukset, joissa nuoret mittelevät paremmuuttaan peleissä. Turnauspeleinä ovat tänä vuonna Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, NHL ja Hearthstone.

– Turnauksia voi seurata paikanpäällä suurelta taululta, ja tunnelma on hyvä, nuorukaiset lupaavat.

Pelaajia motivoi osallistumaan paitsi halu näyttää taitonsa, myös turnauksista luvatut palkinnot. Rahapalkintojen lisäksi tarjolla on tavaraa.

 

Taustatukena 4H-yhdistys

 

Kuusamolaisten nuorten rinnalla Q-Lania järjestää Kuusamon 4H-yhdistys kaupungin ja paikkakunnan yritysten tuella.

– Meidän tehtävämme on rakentaa puitteet ja pojat vastaavat tapahtuman sisällöstä, kuvaa työjakoa Sirpa Murtovaara Kuusamon 4H-yhdistyksestä.

Puitteiden rakentaminen tarkoittaa muun muassa valtaisaa pöytien kanto-operaatiota eri puolilta pitäjää pelihalliin.

Aikuisten vastuulla on myös järjestyksen valvonta ja huolehtiminen siitä, että ainakin nuorimmat pelaajat malttavat nukkua edes hetken kolmipäiväisen tapahtuman tiimellyksessä.

 

Q-Lan Kuusamossa 28.2.-3.3.2015.

Lue lisää tapahtuman Facebook-sivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala