hi5
  • Uutiset
  • Pölkky on nyt paraatipaikalla

Pölkky on nyt paraatipaikalla

Julkaistu: 04.06.2015

 

Pölkky-konserni teki kaikkien aikojen tuloksen ja Pölkky Metsä Oy palasi Kuusamoon keskustaan

 

Pohjois-Suomen suurin yksityinen puunjalostaja Pölkky Oy porskuttaa paraatipaikalla. Kuusamolaisyhtymä teki viime vuonna kaikkien aikojen tuloksen, kun sen liikevaihto kipusi 157 miljoonaan euroon. Pölkky Metsä Oy puolestaan avasi maanantaina hankintatoimiston Kuusamon keskustan parhaalle paikalle, Neljäntien-risteyksen keltaiseen tiilitaloon. Uusissa tiloissa esittäytyy myös Kuusamo Hirsitalot.

 

– Kilpailu saha- ja puumarkkinoilla on kovaa, mutta se pärjää, jonka koneisto on kunnossa, totesi Pölkky-yhtymän toimitusjohtaja Jouko Virranniemi. Hänen mielestään metsäteollisuudella on kaikki mahdollisuudet myös pohjoisessa, kun puulle löydetään jatkuvasti uusia käyttömuotoja.

Koillismaalla metsäteollisuuden perusta on kuitenkin toistaiseksi perinteinen sahaaminen ja sahatuotteiden jalostaminen.

 

Sijainti on suurin haaste

 

– Suurin haasteemme on sijainti. Sen suhteellinen merkitys kasvaa koko ajan logistiikkakustannusten nousun vuoksi. Siksi viennin rasitteet on purettava heti ja sijaintihaitta kompensoitava vientiä painottavalla uudella logistiikkatuella. Myös satamamaksuista pitää päästä eroon, Virranniemi vaati.

Pohjois-Suomen suurin yksityinen puunjalostaja Pölkky Oy vie tuotteitaan jo lähes 40 maahan ja valtaosa niistä lähtee maailmalle Oulun sataman kautta. Viennin kehittyminen näkyy yhtymän liikevaihdon merkittävänä kasvuna.

– Olemme onnistuneet tiukassa markkinatilanteessa kasvattamaan markkinaosuuttaan sekä viime että tänä vuonna, toimitusjohtaja iloitsee.

 

Takaisin keskustaan

 

Pölkky Metsä Oy palasi Kuusamon keskustaan ja avasi toimiston Nordean naapuriin palvellakseen asiakkaitaan entistä paremmin. Toimitusjohtaja Hannu Virranniemen mukaan metsänomistajien kulku tehdasalueelle vaikeutui, kun alue aidattiin ja kulku järjestyi vain suljetun portin kautta.

– Tässä me olemme kaiken keskellä ja varmasti saavutettavissa, hän totesi.

Hankintatoimistossa työskentelee hankintaesimies Aki Huttu. Edellisen kerran Pölkky Metsän toimisto oli Kuusamon keskustassa vuonna 1996.

 

Hirsitalojen Show room

 

Uudet tilat ovat myös Pölkyn tytäryhtiön Kuusamo Hirsitalojen näyteikkuna. Show room -nimellä kulkeva näyttelytila kertoo valokuvin ja esittein Hirsitalojen tuotannosta.

Seinillä on komeita kuvia muun muassa Vantaan asuntomessuille täksi kesäksi valmistuvasta Euroopan suurimmasta puukerrostalosta, jonka materiaalina käytetään Pölkyn toimittamaa puuta, sekä Kalajoen loma-asuntomessujen voittoisasta Nuuna-talosta. Hirsitalojen seuraava haaste on vuoden 2016 Asuntomessuilla Seinäjoella.

 

Konsernin liikevaihto kasvoi 157 miljoonaan

 

Pölkky-konsernin liikevaihto kasvoi vuonna 2014 kaikkien aikojen ennätykseen ja oli 157 miljoonaa euroa. Investointeja tehtiin viime vuonna 5,6 miljoonalla eurolla ja konsernin tulos oli 2,2 miljoonaa euroa.

Pölkky Metsä Oy osti sahapuuta reilut 1,3 miljoonaa kuutiota ja Pölkky Oy vei puutavaraa lähes 40 maahan yhteensä 94 miljoonan euron edestä.

Pölkky-yhtymän tuotantolaitokset sijaitsevat Kuusamossa, Kitkalla, Taivalkoskella ja Kajaanissa. Painekyllästyslaitokset toimivat Oulussa ja Pellossa. Jouko ja Antti Virranniemen pääomistama konserni työllistää osakkuusyhtiöineen 420 henkilöä.

Myös Kuusamo Hirsitaloille vuosi 2014 oli haastavasta markkinatilanteesta huolimatta menestyksen vuosi. Liikevaihto kasvoi lähes viidenneksellä noin 15,9 miljoonaan euroon. Kasvua tuli sekä kotimaasta että vientimarkkinoilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala