• Uutiset
  • Pölkky ja Kuusamo Hirsitalot mukana rakentamassa Euroopan suurinta puukerrostaloa

Pölkky ja Kuusamo Hirsitalot mukana rakentamassa Euroopan suurinta puukerrostaloa

Julkaistu: 27.03.2014

 

Vuoden 2015 asuntomessuille Vantaalle rakennetaan Euroopan suurin puukerrostalo. Pölkky Oy toimittaa rakennuskohteeseen tarvittavan puumateriaalin aina sahatavarasta liimapuuhun, ja Kuusamo Hirsitalot Oy vastaa kohteen runkorakenteiden työstöstä. Rakennuttajina toimivat Suomen Vuokrakodit Oy ja TA-Asumisoikeus Oy ja pääurakoitsijana Rakennusliike Reponen Oy. Puukerrostalon arkkitehtuuri on Arkkitehtitoimisto Vuorelma Arkkitehdit Oy:n käsialaa.

Seitsenkerroksiseen puukerrostaloon tulee 186 asuntoa, joiden asuinpinta-ala yhteensä on yli 10 000 neliömetriä. Talon alimpaan kerrokseen rakennetaan pysäköintitilaa noin 80 autolle.

Aurinkoenergiaa hyödyntävä rakennus täyttää VTT:n määrittelemän passiivienergiatason. Myös talon äänieristys- ja paloturvallisuusratkaisut ovat hyvin korkealuokkaisia.

– Toivomme, että puukerrostalorakentaminen yleistyisi nykyisestä huomattavasti ja haluamme olla mukana tukemassa tätä kehitystä. Investoinnit liimapuun jatkojalostukseen sekä rakennuskomponenttien ja sahatavaran tuotantoon varmistavat Pölkyn ja Kuusamo Hirsitalojen kyvyn toimittaa korkealaatuista puutavaraa sekä pienempiin että suurempiin rakennuskohteisiin myös tulevaisuudessa. Tämä Euroopan suurin puukerrostalo on suomalaisen puurakentamisen kärkihanke, ja sen työllistävä vaikutus molemmissa kuusamolaisissa yrityksissä on huomattava. Lisäksi hanke työllistää välillisesti myös muita paikallisia yrityksiä, kertoo Pölkky Oy:n toimitusjohtaja Jouko Virranniemi.

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala