• Uutiset
 • Pitkästen jogurtti hakee markkinoita Helsingistä

Pitkästen jogurtti hakee markkinoita Helsingistä

Julkaistu: 13.02.2014

 

Maatalousyhtymä Pitkänen Pauli ja Oiva hakee maustamattomalle jogurtille uusia markkinoita Helsingistä. Tähän saakka Kuusamon, Posion, Sallan ja Kemijärven kaupoissa myytävänä ollut tuote on yllättänyt tekijänsä odotettua vilkkaammalla kysynnällä.

 

Viime keväänä myyntiin tulleen Pitkäsen maalaisjuustolan maustamattoman jogurtin kauppa on käynyt odotettua vilkkaampana. Menekki on ollut kolminkertainen yhtymän alkuperäiseen tavoitteeseen verrattuna.

Hyvän kysynnän rohkaisemana Pitkäset ovat nyt lähteneet hakemaan uusia markkinoita Helsingistä.

Viime viikolla kuusamolaisjogurtti oli maistatettavana Ruoholahden Citymarketissa.

– Jogurtti on ollut heillä myynnissä noin kuukauden päivät ja olimme nyt siellä kauppiaan pyynnöstä pitämässä päivän ajan tuote-esittelyä. Odottavan toiveikkaina jäämme seuraamaan, kuinka pääkaupunkilaiset jogurtin omakseen ottavat, toteaa Oiva Pitkänen.

Helsingin markkinoita Pitkäsen yhtymä haluaa testata myös sen takia, että tuotteella on ollut hyvä menekki ja maine Kuusamossa vierailevien matkailijoiden keskuudessa.

Markkinoiden ja tuotannon kasvattamisen yhtymä aikoo kuitenkin tehdä maltilla.

– Jos tuotanto kasvaa liian nopeasti, voi se heijastua tuotteen saatavuuteen. Toimintavarmuus on meille se tärkein asia ja siksi etenemme hiljalleen. On myös muistettava, että maatilan päätoimi on edelleen lypsykarjan puolella, joten sinne on suunnattava myös resursseja.

 

Logistiset haasteet

 

Kuusamolaiskauppojen lisäksi Pitkäsen maalaisjuustolan maustamaton jogurtti on löytänyt tiensä Posion, Sallan ja Kemijärven kauppoihin. Logistiikka asettaa kuitenkin omat haasteensa markkinoiden laajentamiselle lähikuntien alueelle.

– Se, miksi tuotteemme ei ole laajelmalti lähikuntien kauppojen hyllyillä, johtuu tietyiltä osin logistisista haasteista. Suorat ja pysyvät kuljetusyhteydet moneen lähikuntaan puuttuvat. Esimerkiksi Rovaniemelle rahti kulkee tällä hetkellä Oulun kautta. Pitkät matkat ja suhteellisen pieni volyymi nostattaa kuljetuskustannukset niin suuriksi, ettei homma pysy enää kustannustehokkaana. Helsinkiin vienti on kannattavampaa, koska siellä myyntivolyymit ovat paljon isommat.

Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että alkukesästä olisi Rovaiemelle avautumassa suora kuljetusyhteys.

– Sen toteutuminen vaatii muiden pientoimijoiden mukaan lähtemisen.

 

Jatkuvaa tuotekehittelyä

 

Maatalousyhtymä Pitkästen tilalla on 50-päisen lypsykarjan ja maustamattoman jogurtin tuotannon lisäksi myös leipäjuuston ja ternimaidon tuotantoa.

– Ternimaitoa olemme myyneet nyt syksystä saakka. Leipäjuuston osalta meillä on jo vakiintuneet markkinat, eikä sen tuotantoa ole tarkoitus lisätä.

Leipäjuuston valmistuksessa Pitkäset ovat alkaneet käyttämään luonnonsuolaa.

– Viime keväänä ryhdyimme käyttämään luonnonsuolaan, koska se on tuonut leipäjuuston makuun enemmän pehmeyttä. Luonnonsuolan eli kristallisuolan kohdalla puhutaan paljon myös siitä, että sillä olisi teollisesti käsiteltyyn suolaan verrattuna myönteisemmät terveysvaikutukset. Onhan tämä tällaista jatkuvaa tuotekehittelyä, myöntää Pitkänen.

Myös jogurtin osalta Pitkänen paljastaa hakevansa parhaillaan tuoreita ideoita.

– Uusia koe-eriä on myös sillä puolella valmisteilla, mutta katsotaan nyt, tuleeko sieltä uutta tuotetta markkinoille vai ei. Sen aika näyttää.

Maatalousyhtymä Pitkänen Pauli ja Oiva työllistää omistajien lisäksi Oivan vaimon Merjan sekä Paulin pojan Heikin.

One thought on “Pitkästen jogurtti hakee markkinoita Helsingistä

 1. Hei!
  Oli mielenkiintoista ”törmätä” tälläiseen tarinaan.
  Tuo tila on lapsuuteni mummola.Sieltä muistan isoäidin
  poikkeuksellisen maukkaat ruoat mm.Voisiko tuo tuoteidea
  kummuta aina sieltä asti,siis kahden sukupolven takaa?
  Toivon tuotteelle ja perheelle valoisaa tulevaisuutta.

  Terveisin Käpylän Pentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala