• Uutiset
  • Nordic Opening keräsi lähes 20.000 katsojaa

Nordic Opening keräsi lähes 20.000 katsojaa

Julkaistu: 04.12.2013

Viikonloppuna järjestetty maailmancupin osakilpailu Nordic Opening houkutteli kolmen päivän aikana Rukalle noin 19.000 katsojaa. Perjantaina ja lauantaina rikottiin sekä lipun- että ravintolamyynnin osalta vanhoja ennätyksiä. Perjantaina kisoja seurasi paikan päällä 6.000 ja lauantaina 8.000 katsojaa.

– Hieman jäimme alkuperäisestä 20.000 katsojan tavoitteestamme, mutta kokonaisuutena kisaviikonloppu sujui hyvin. Erityisesti maastohiihtokilpailut ovat kehittyneet tapahtumassa. Tämän vuoden kohokohta oli ehdottomasti presidentti Sauli Niinistön vierailu, totesi Rukan maailmancupin pääsihteeri Seppo Linjakumpu.
Haasteita kisaviikonlopulle aiheutti kova tuuli, joka keskeytti lauantai-illan mäkikilpailun.
– Rukalla on Nordic Openingin historian aikana järjestetty yhteensä 24 mäkikilpailua ja nyt tapahtunut peruuntuminen oli vasta toinen. Eli mistään toistuvasta ongelmasta emme voi puhua.
Viikonlopun aikana Rukalla ratkottiin yhdeksän maailmancupin voittajaa maastohiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssä.
Kisojen menestynein maa oli Norja, joka Marit Bjørgenin johdolla otti useita kärkisijoja maastohiihdossa. Bjørgen kruunattiin jälleen Ruka Triplan kuningattareksi, nyt jo neljättä kertaa. Miesten Triplan voiton vei norjalainen Martin Johnsrud Sundby.
Maastohiihdon paras suomalainen Rukan viikonloppuna oli Krista Lähteenmäki, joka sijoittui perinteisellä viiden kilometrin matkalla kuudenneksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala