• Uutiset
  • Neljäntienristeykseen tulee liikenneympyrä

Neljäntienristeykseen tulee liikenneympyrä

Julkaistu: 26.02.2015

 

Kuusamon keskustan liikennejärjestelyjen ja ympäristön kehittämissuunnitelma on valmistunut

 

Liikenneympyrä neljäntienristeykseen, linja-autoille kääntöpaikka Ervastin aukiolle ja kaksi uutta parkkipaikkaa, toinen Kaiterantielle ja toinen Keilahallin eteen. Muun muassa näitä ratkaisuja Kuusamon keskustan liikennejärjestelyiksi tarjoaa uusi suunnitelma, jota esitellään yleisölle valtuustosalissa tänään torstaina.

 

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja Kuusamon kaupunki ovat yhteistyössä laatineet nyt valmistuneen Kuusamon keskustan liikennejärjestelyjen ja ympäristön kehittämissuunnitelman.

– Laaditussa suunnitelmassa keskeisimpänä kohteena on ollut Kitkantie välillä Ouluntaival – Vienantie sekä pääliittymän läheisyyteen sijoittuva uusi aukio, kertoo suunnittelija Marjo Paavo Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

 

Bulevardimainen Kitkantie

 

Ouluntaival linkittyy suunnitelmassa Kitkan- ja Kelanteihin liikenneympyrällä.

Kitkantiestä rakennetaan bulevardimainen puistokatu puuistutuksineen, ja pysäköinti muutetaan nykyisestä vinopysäköinnistä pitkittäispysäköinniksi.

– Näin saadaan lisää tilaa kevyelle liikenteelle ja istutuksille, Paavola kertoo.

Kitkantien ja Vienantien sekä Ouluntaipaleen ja Kaiterantien liittymiin rakennetaan myös korotukset.

 

Lisää tilaa pysäköinnille

 

Keskustan pysäköintiratkaisut on toteutettu suunnitelmassa nykyisen Ervastin aukion ja urheilukentän P-paikkojen lisäksi kahdella uudella parkkialueella.

Kaiterantien varteen kaavaillaan noin 30-paikkaista pysäköintialuetta ja Vanttajantielle Keilahallia vastapäätä mahdollisesti toista uutta aluetta. Sen vaihtoehtona on edelleen parkkitalo.

 

Uusi aukio keskustaan

 

Neljäntienristeyksen suunnitelma perustuu olettamukselle, että nykyinen Nordean liikesiipi puretaan ja vain vanhin osa rakennuksesta jää suojeltavana paikoilleen. Suojeltavan rakennuksen ympärille rakennetaan uusi, torimainen aukio, josta on suora kulku mahdolliseen uuteen kauppakeskukseen.

Ouluntaipaleen ja Kitkantien muille suunnittelujaksoille on esitetty pääosin liikenneturvallisuutta ja ympäristöä parantavia toimenpiteitä sekä valaistuksen uusimista.

– Valaistukset uusitaan ja lisäksi rakennetaan erikois- ja kohdevalaistusta. Muun muassa Kelantie valaistaan suunnitelmassa Kuusamojärven rantaan asti, Paavola kertoo.

 

Kuusamon keskustan uutta liikennesuunnitelmaa esitellään liikenneillassa kaupungintalolla tänään torstaina 26.2.2015 klo 18. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet.

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala