• Uutiset
  • Monitoimihalli yhdistää lajit

Monitoimihalli yhdistää lajit

Julkaistu: 02.12.2015

 

Seuraavaksi Kuusamossa selvitetään nykyisen jäähallin siirtäminen jalkapallohalliksi

 

Kuusamolaiset saavat valtakunnallisestikin ainutlaatuisen monitoimihallin vuonna 2018, mikäli hankkeen rahoitus etenee suunnitellusti. Nykyisen jäähallin paikalle rakennettava uusi jäähalli yhdistetään liikuntahalliin siten, että katsomosta on näköyhteys molempiin halleihin. Seuraavaksi Kuusamossa selvitetään, voidaanko uuden hallin alta väistyvä nykyinen jäähalli siirtää kipeästi kaivatuksi jalkapallohalliksi monitoimihallin viereen.

 

– Juuri sitä, mitä on kaivattu, kommentoi suunnittelutyöryhmässä mukana ollut Kuusamon Pallo-Karhujen edustaja Raimo Lohilahti uutta monitoimihallia.

– Liskokauden vaihtolämpöisistä päästään nyt nisäkkäiden tasalämpöön, kiteyttää puolestaan liikuntapalveluiden tulosyksikön vetäjä Jukka Makkonen. Uuden jäähallin lämpötila on +8 astetta eli nykyistä tuntuvasti enemmän.

 

Kaikkien lajien harrastuspaikka

 

Kuusamon uuden monitoimihallin suunnittelun lähtökohtana on ollut monitoimisuus. Halli on suunniteltu siten, että se mahdollistaa mahdollisimman monen lajin harrastamisen. Jäähalli yhdistyy katsomon ja kahvion kautta liikuntahallin laajennusosaan, jossa voi remontin jälkeen muun muassa pelata salibandya täysimittaisella kentällä sekä harrastaa lento- ja koripalloa oikeankokoisilla areenoilla. Uimahalli valmistuu osaksi monitoimihallia jo ensi kesänä ja yleisurheilutilakin on liikuntahallin laajennuksen jälkeen hieman ehompi, kun sen ilmastointi uusitaan.

– Suunnitteluvaiheessa on kuultu urheiluseurojen edustajia ja heidän toiveitaan on otettu huomioon eurojen sallimissa rajoissa, kertoo Kuusamon kaupungin rakennuttajainsinööri Jyrki Oikarinen.

 

Kaupunkilaiset kommentoimaan

 

Seuraavaksi hallisuunnitelmiin voivat tutustua kaikki kuntalaiset ja ottaa niihin kantaan.

– Jos esiin tulee hyviä, toteuttamiskelpoisia ehdotuksia, ne voidaan vielä huomioida, lupaa kaupungin kiinteistöpäällikkö Anne-Kaisa Olva.

Kuusamon kaupungin nettisivuille avataan tänään keskiviikkona sivusto, jossa voi tutustua monitoimihallin suunnitelmiin ja kommentoida niitä.

Osana uutta monitoimihallia kaupunki selvittää vielä liikuntakeskuksen ympäristöaluetta ja pohtii mahdollisuuksia siirtää nykyinen jäähalli lähemmäksi liikuntapuistoa ja remontoida siitä ympärivuotinen harjoitushalli jalkapalloilijoille.

– Myös hallia ympäröivät kevyen liikenteen väylät sekä risteysalue Kitkantielle pitää miettiä uusiksi, Olva kertoo.

 

Mahdollisuus myös elinkeinoelämälle

 

Raimo Lohilahti muistuttaa, että uusi, noin viiden miljoonan euron hintainen monitoimihalli palvelee ennen kaikkea nuoria urheilun harrastajia, mutta on merkittävä mahdollisuus myös alueen elinkeinoelämälle.

– Tässä hallissa on mahdollisuudet esimerkiksi mittavien jääkiekon kesäturnausten ja vaikka konserttien järjestämiseen, hän sanoo.

Konsertit, messut ja muut massatapahtumat ovat mahdollisia, jos halliin hankitaan erillisenä investointina jäätä suojaavat levyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala