• Uutiset
  • Matkahuolto muuttaa keskustaan

Matkahuolto muuttaa keskustaan

Julkaistu: 24.05.2018

Uusissa tiloissa avataan myös naistenvaateliike Hengarilla

– linja-autoaseman kohtalosta päätetään myöhemmin

Kuusamon keskustan ilme piristyy merkittävästi, kun Matkahuolto muuttaa Kitkantielle ja samaan kiinteistöön avataan uusi naistenvaateliike. Yrittäjä Kaisa Niemelä sanoo olevansa innoissaan muutoksesta ja toivoo, että myös linja-autoasema saataisiin myöhemmin lähemmäksi ydinkeskustaa. Molempien ovet avataan perjantaina mutta avajaisia juhlitaan lauantaina.


Matkahuollon yrittäjänä yhdessä puolisonsa Juha-Pekan kanssa toimiva Kaisa Niemelä kertoo miettineensä uutta siirtoa jo jonkin aikaa.
– Matkahuollon perinteinen liiketoiminta-ajatus on muuttunut lipunmyynnin siirryttyä pitkälti nettiin ja hintojen laskettua. Toimintamallina on jo useilla paikkakunnilla tämä, missä Matkahuollon yhteydessä on myös muuta liiketoimintaa.
Matkahuolto on irtautumassa vahvasti linja-autoasemista ja siirtymässä yhä varteenotettavammaksi tekijäksi pakettiliikenteessä. Niemelän mukaan nopean, joustavan ja edullisen tavan pakettien välittämiseen ovat yritysasiakkaiden lisäksi löytäneet myös yksityiset kuluttajat.
Matkahuolto ja naistenvaateliike täydentävät Niemelän mukaan toisiaan erinomaisen hyvin.
– Tämä on kiva paketti. Hengarillan kohderyhmän naisista moni käyttää aktiivisesti Matkahuollon palveluita ja ehkäpä saamme Matkahuollon puolella asioivista miehistä uusia asiakkaita vaateliikkeen puolelle: joku voi huomata, että ilahdutanpa puolisoani vaikka lahjakortilla. Matalalla kynnyksellä miehetkin uskaltavat poiketa täällä, yrittäjä hymyilee.

Aikuisille naisille

Ajatus naistenvaateliikkeestä syntyi äitiyslomalla, kun Niemelä pohti Kuusamon keskustan palvelutarjontaa. Silmiin sattui myynnissä oleva naistenvaateliike Shop MariLee, jonka yrittäjästä Marja-Leena Riekki hän on saanut apua yritystoimintansa käynnistämiseen.
– Valikoimissamme on MariLeen ajoilta tuttuja merkkejä, mutta myös uusia. Valikoima on meidän näköisemme, Niemelä kertoo.
Hengarillan kohderyhmänä ovat yli 30-vuotiaat naiset. Valikoimassa on myös pluskokoja sekä äitiysvaatteita, alusasuja ja imetysliivejä.
– Lasten ja miesten vaatteita on myös toivottu, mutta ainakin aluksi keskitymme naisiin.

Aukioloajat laajenevat

Myös Matkahuollolle uudet tilat aivan ydinkeskustassa ovat tervetulleita. Entiseen verrattuna neliötä on moninkertaisesti ja sijainti asiakkaita ajatellen erinomainen. Valto Haapakosken omistamassa kiinteistössä ovat aiemmin toimineet kenkäkauppa, erävaateliike ja viimeksi Seppälä.
Linja-autoasema jää toistaiseksi entiselle paikalleen, mutta toiveita sen siirtämisestä keskustaan elätellään yhä. Nykyistä parempaa linja-autoasemalle on etsitty jo vuosia ja Niemelä kertoo neuvotelleensa asiasta myös kaupungin kanssa.
– Sen siirto ei ole meidän käsissämme, vaikka tietysti toivomme myös sitä tähän keskustaan. Me teimme nyt oman ratkaisumme.
Niemelä kertoo ehdottaneensa, että linja-autoasema siirrettäisiin takaisin Ervastin aukiolle, jonne voitaisiin rakentaa uusi tieyhteys uuden Matkahuollon kiinteistön sivuitse.
Muuton yhteydessä Matkahuollon palvelut paranevat tuntuvasti laajentuneiden tilojen sekä uusien aukioloaikojen myötä. Jatkossa matkahuolto on avoinna arkisin kello 8–17 ja lauantaisin klo 10–14.30.

Keskustan kehittämistä

Yrittäjille uudet tilat ovat kasvun paikka, mutta myös kannanotto keskustan kehittämisen puolesta.
– Toimintaa ja sisältöä Kitkantielle, Kaisa Niemelä hymyilee.
Vastaanotto on ollut hyvä ja uudet yrittäjät on toivotettu sydämellisesti tervetulleiksi.
Niemelä muistuttaa, että myös matkailijat hyötyvät keskeisestä sijainnista.
– Kun turisti tulee tähän ja hänellä 45 minuuttia aikaa auton lähtöön, voimme neuvoa hänet tässä välittömässä läheisyydessä sijaitseviin kahviloihin, ravintiloihin ja kauppoihin. Entisestä paikasta keskustaan oli joskus liian pitkä matka. Tässä kaikki palvelut ovat kädenulottuvilla.

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala