• Uutiset
  • Lisää rahaa tekonurmelle ja avantouintikeskukselle

Lisää rahaa tekonurmelle ja avantouintikeskukselle

Julkaistu: 24.03.2016

 

Kuusamon kaupunginvaltuusto äänesti tyhjien kiinteistöjen jätemaksusta

 

Kuusamon valtuusto myönsi maanantaina lisää rahaa urheilukentän pinnoitukselle ja päätti lähteä mukaan Tropiikkiin rakennettavaan avantouintikeskukseen. Kokouksessa äänestettiin jätemaksuista: perussuomalaiset olisivat halunneet vapauttaa tyhjät kiinteistöt siitä kokonaan.

 

Jätemaksujen maksuperusteet muuttuvat Kuusamossa. Nykyinen kiinteistöjen asukasmäärään perustuvat laskutus vaihtuu yksinkertaisemmaksi: 14 euron jätemaksuja peritään vastedes vakituisesti asutusta kiinteistöstä ja 8,50 euron jätemaksua loma-asunnoista sekä tyhjillään olevista kiinteistöistä. Hintoihin lisätään 24 prosentin arvonlisävero.

Perussuomalaisten Joukamo Kortesalmen mukaan ei ole olemassa hyväksyttävää perustetta laskuttaa tyhjien kiinteistöjen omistajia. Kortesalmen esitys hävisi valtuustossa äänin 37-5. Häntä kannattivat vain perussuomalaisten valtuutetut.

Keskustelun kuluessa pohdittiin muun muassa muovin kierrätystä ja uusien kierrätyspisteiden perustamista. Yhdistyskuntajohtaja Mika Mankisen mukaan jätemaksuilla kerätään nyt vuosittain noin 140.000 euroa ja muutoksen jälkeen jätemaksusta arvioidaan kertyvän noin 100.000 euroa. Kuusamossa on noin 3.000 vakituisesti asuttua ja noin 5.000 lomakäytössä olevaa kiinteistöä.

– Tällä rahalla pidetään yllä kierrätyspisteitä ja se on kulunut siihen lähes kokonaan.

Mankisen mukaan jätemaksu mahdollistaa myös sen, että jäteasemalle voi viedä veloituksetta tiettyjä jätteitä.

Neuvottelut t muovin kierrättämisestä ovat Mankisen mukaan edelleen kesken. Oleellisesta on tuottajavastuun järjestäminen, sillä periaatteessa se, joka pakkaa, myös vastaa muovin kierrättämisestä.

Hannu Tuovila penäsi vastausta siihen, miten tyhjillään oleva asunto todennetaan.

– Väitän, että viikon päästä meillä on paljon enemmän tyhjillään olevia asuntoja kuin nyt, hän totesi viitaten vilkkaaseen pääsiäissesonkiin.

 

Rahaa ja ero

 

Valtuusto myönsi urheilukentän pinnoitteen uusimiseen 50.000 euron lisämäärärahan aiemmin myönnetyn 200.000 euron lisäksi. Ensi kesänä toteuttavan työn hinnaksi on tarkentunut 236.495 euroa sekä tarvittavan yllä- pitokaluston hankinnan hinnaksi 2.500 euroa. Valtuusto huomioi lisämäärärahassa myös mahdolliset lisä- ja muutostyöt.

Avantouimarit pääsevät takaisin Tropiikkiin, kunhan uusi avantouintikeskus rantasaunoineen valmistuu. Noin 250.000 euron arvoinen hanke on HCR Oy:n ja kaupungin yhteinen. Valtuusto myönsi keskukselle 125.000 euron määrärahan.

Perusturvalautakunnasta eroa pyytäneen Eero Kyllösen tilalla lautakuntaan nimettiin Sdp:n Inka Hokkanen.

 

Mitalisadetta

 

Ennen kokouksen alkua valtuustosalissa vietettiin juhlallinen hetki, kun valtuuston puheenjohtaja Mika Määttä jakoi yhdessä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tuomo Hännisen ja kaupunginjohtaja Jouko Mannisen kanssa tasavallan presidentin viime itsenäispäivänä myöntämä ansiomerkit.

Suomen Valkoisen Ruusun ansioristin sai lehtori ja kaupunginvaltuutettu Hannu Ervasti ja Suomen Leijonan ansioristin toimitusjohtaja Maija Salmivaara.

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein saivat sairaanhoitaja Marja-Terttu Jamisto, maanviljelijä-matkailuyrittäjä Pentti Kurvinen, toimialasihteeri Ritva Loukusa, lapsi- ja perhetyön tulosalueen johtaja Aini Naumanen, erityisluokanopettaja Anneli Partanen, viulunsoiton opettaja Marek Pazdzior, yrittäjä ja harrastajanäyttelijä Sakari Siikaluoma, lastentarhanopettaja Helena Sormunen sekä sairaanhoitaja Irene Törmälä.

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalin saivat ohjaaja ja lähihoitaja Raili Jokiranta, veteraaniasiamies ja lähihoitaja Paula Marsch, sihteeri Vappu Parkkisenniemi, sihteeri Kauko Ronkainen sekä sihteeri Maija Törmänen.

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala