• Uutiset
  • Kuusamon kriisiryhmä aloitti työnsä

Kuusamon kriisiryhmä aloitti työnsä

Julkaistu: 02.10.2014

Talouden tasapainotustyöryhmän työskentely on käynnistynyt Kuusamossa. Kriisiryhmäksikin kutsutun kokoonpanon tehtävänä on valmistella kaupungin talouden tasapainottamisohjelma vuosille 2015–17.

Kaikista valtuustoryhmistä nimetyn ryhmän tavoitteena on selvittää Kuusamon kaupungin taloudellinen asema, tutkia palvelurakenteen muutosta suhteessa kuntaan itseensä ja suhteessa muihin kuntiin, selvittää talouden tilassa tapahtuneet muutokset ja arvioida talouden kehitys lähitulevaisuudessa.

– Prosessin tuloksena tiedetään, onko talous tasapainossa ja jos ei, kuinka suuri tasapainottomuus on ja miten se vaikuttaa nettoinvestointeihin, sanoo kaupunginjohtaja Timo Halonen.

Kuusamon kaupunkistrategian mukaisesti henkilöstön lomauttaminen tai irtisanominen eivät ole ensisijaisia talouden tasapainottamiskeinoja.

Talouden tasapainotustyöryhmän työskentely jakaantuu kahteen osaan. Ensimmäisessä vaiheessa talouden tasapainotustyö kohdentuu talousarviovuodelle 2015. Tämän osalta talouden tasapainotusryhmän tulee saada työnsä valmiiksi 20.10.2014 mennessä. Työskentelyn toisessa vaiheessa talouden tasapainotustyön tarkastelu kohdennetaan vuosille 2016–2017.

Työryhmä tiedottaa työstään seuraavan kerran tasapainottamispaketin valmistuttua 28.lokakuuta. Paketti esitellään samana päivänä kaupungin henkilöstölle, kaupunginvaltuustolle ja medialle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala