• Uutiset
  • Kuusamon Juusto sai uusia omistajia ja uutta pääomaa yli 6 miljoonaa euroa

Kuusamon Juusto sai uusia omistajia ja uutta pääomaa yli 6 miljoonaa euroa

Julkaistu: 10.08.2015

 

Kuusamon Juusto on hakenut aktiivisesti omistuspohjansa laajentamista rahoitusasemansa vahvistamiseksi ja viimein onnistunut. Toimitusjohtaja Jouko Juntusen mukaan nyt on saavutettu merkittävä omistuspohjan laajennus, joka tuo yhtiöön uutta omaa pääomaa yli 6 miljoonaa euroa. Yhtiöön on tullut nykyisen omistajan, Kuusamon Osuusmeijerin, lisäksi kuusi uutta omistajaa.

Uusi käyttöpääoma on mahdollistanut toimitusjohtaja Juntusen mukaan täydennysmaidon oston aloittamisen muilta meijereiltä.

– Tuotannon kasvu vaikuttaa välittömästi myös yhtiön kannattavuuteen. Tuotantoa voidaan nostaa nykyisestä kaksinkertaiseksi. Tuotannon kasvu näkyy ensimmäisenä lyhyemmän kypsymisen vaativissa kermajuustoissa ja syksyn mittaan myös emmental-juustojen lisääntymisenä kaupoissa.

Käyttöpääoman kasvattaminen varmistaa Juntusen mukaan sen, että Kuusamon juustoja kyetään toimittamaan kasvanutta kysyntää vastaavasti.

Kuusamon Juusto Oy on Kuusamossa toimiva juustomeijeri. Yritys valmistaa ja pakkaa emmental-, edam- ja kermajuustojen lisäksi erikoisjuustoja kuten savujuustoja ja sulatejuustoja. Tehtaalla on myös proteiini- ja laktoosijauhetuotantoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala