• Uutiset
  • Kuusamon Juusto pyytää lainaa myös työntekijöiltään

Kuusamon Juusto pyytää lainaa myös työntekijöiltään

Julkaistu: 12.11.2014

 

Ketään ei painosteta eikä uhata, korostaa toimitusjohtaja Jouko Juntunen

 

– Ketään ei painosteta eikä uhata työpaikan menettämisellä, kumoaa toimitusjohtaja Jouko Juntunen väitteet siitä, että yritys kiristäisi työntekijöitään lainavaateella. Pikaisen rahoituksen tarpeessa oleva yritys on esittänyt työntekijöilleen, tuottajilleen sekä yhteistyökumppaneilleen lainajärjestelyä, johon osallistuminen on vapaaehtoista. Tavoitteena on saada pikaisesti kokoon 800.000 euron potti.

 

Henkilöstölle viime viikolla tehdyn esityksen mukaan lainajärjestelyyn voi osallistua 1.000–10.0000 summalla. Rahoitusjärjestely toteutuu vain siinä tapauksessa, että kasaan saadaan tavoitteena oleva 800.000 euron summa. Vastausten antopäivä umpeutui tänään keskiviikkona.

Ehdotuksen mukaan rahat palautetaan kesäkuun 2015 loppuun mennessä ja korkoa maksetaan 5-8 prosenttia riippuen lainasummasta. Laina on vakuudeton.

– Kaikki kivet ja kannot käännetään, jotta juustontuotanto pystytään turvaamaan Kuusamossa, toimitusjohtaja Juntunen perustelee pakettia.

Lehdistölle keskiviikkona toimitetun nimettömän tiedotteen mukaan ”osa työntekijöistä on kokenut tj. Jouko Juntusen toiminnan painostamiseksi tyyliin, jos et anna rahaa, työpaikkasi on vaarassa”.

Juntunen kiistää väitteet ehdottomasti.

– Emme tietenkään voi velvoittaa ketään osallistumaan. Kaikilta on kuitenkin kysyttävä, jotta ei tulisi sitten sanomista, että ei kysytty tai tarjottu mahdollisuutta.

 

Jokainen osallistuu kykyjensä mukaan

 

Meijerin pääluottamusmies Heino Mursun mukaan työnantajan ehdotukseen on työntekijöiden parissa suhtauduttu periaatteessa myönteisesti, mutta epäileviäkin ääniä on kuulunut.

– Tärkeintä on se, että ketään ei pakoteta mukana. Meillä on paljon pienipalkkaisia työntekijöitä, joilla ei yksinkertaisesti ole mahdollisuutta lähteä lainoittamaan Juuston toimintaan. Jokainen päättää henkilökohtaisesti mahdollisuudestaan osallistua ja tekee sen kykyjensä mukaan, Mursu sanoo.

Pääluottamusmiehen mukaan tunnelma meijerillä on odottava, mutta epävarmuus tulevasta jäytää mieliä.

– Kaikki toivomme, että työpaikat pystytään turvaamaan ja tilanne normalisoituu mahdollisimman nopeasti.

 

Kysyntää enemmän kuin tuotantoa

 

Toimitusjohtaja Juntusen mukaan Kuusamon Juusto on tilanteessa, missä kysyntää on enemmän kuin mitä pystytään tuottamaan.

– Kasvavalla yrityksellä on aina puute käyttöpääomasta ja meillä se korostuu, sillä juustot vaativat pitkän kypsymisajan ja sitovat siten pääomaa. Harva ymmärtää myös sen, kuinka vaikea on muuttua hetkessä tuotanto-organisaatiosta myös myynti- ja markkinointiorganisaatioksi ja yltää toiminnassa kannattavalle tasolle, hän sanoo.

Toimitusjohtaja kuitenkin uskoo, että rahoitusneuvottelut saadaan päätökseen lähiaikoina ja tuotannon kehittämistä pystytään jatkamaan.

– Kasvu on lähtenyt hyvään suuntaan ja tuotteillamme on kysyntää. Olen iloinen siitä, että kuluttajat arvostavat myös pienten tuottajien tarjontaa.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala