• Uutiset
  • Kuusamon festarikesä startataan Villifestivaalilla

Kuusamon festarikesä startataan Villifestivaalilla

Julkaistu: 23.06.2020

Elokuussa järjestettävä Villifestivaali on valloittava kansallispuistoon sijoittuva vaellusfestivaali, jossa kävijä seuraa ohjelmaa esitys kerrallaan siirtymällä pisteeltä toiselle järjestyksessä tai vaeltaa festivaalireitillä ja käy katsomassa esityksiä oman aikataulunsa mukaan.

Toista kertaa järjestettävä Villifestivaali yhdistää Kuusamon ainutlaatuisen luonnon sekä musiikin ja taiteen. Tapahtuma sijoittuu metsään noin 70 hehtaarin alueelle. Sen poikkeuksellinen formaatti mahdollistaa festivaalin turvallisen järjestämisen. Tuottaja Jussi Saarinen Ruka-Kuusamo Matkailusta on tyytyväinen, että tapahtumia voi taas järjestää:
– Ihan mahtavaa, että nyt päästään järjestämään Villifestivaali. Konsepti estää ruuhkautumiset, ja kun tehdään muutamia lisätoimenpiteitä, saadaan turvallinen ja rento luonto–kulttuuri elämys kaikille. Uskon, että tämänkaltaisilla tapahtumilla on iso rooli yleisen mielialan kohottamisessa!
Villifestivaali käynnistyy perjantaina avajaiskonsertilla Pikku-Pyhävaaran huipulla. Lauantaina festivaali levittäytyy viime vuoden tapaan kymmenen kilometrin patikointireitille Oulangan kansallispuistoon. Tapahtuma tuo reitille akustista musiikkia, runoutta, yhteisötaidetta, joogaa ja ilma-akrobatiaa. Lapsiperheille soveltuva ohjelma tapahtuu lähellä Oulangan luontokeskusta, joka on myös festivaalireitin lähtöpiste. Villi on ilmaisfestivaali.
Festivaalin toteutuksessa huomioidaan turvallisuus ja toimitaan voimassa olevien viranomaissuositusten ja rajoitusten mukaisesti. Villissä ei ole ruoka- tai juomatarjoilua. Esiintymispaikoilla on henkilökuntaa pitämässä lukua katsojamääristä sekä ohjeistamassa turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta. Tänä vuonna tapahtumassa ei ole lainkaan sisätiloissa tapahtuvia ohjelmia. Mikäli virustilanne olennaisesti muuttuu, voi festivaalin peruuntuminen olla mahdollista.

Autuaaksi tekevä kokemus

– Viime vuonna festivaali sai kiitosta miljööseen sopivista artistivalinnoista ja rennon mystisestä tunnelmasta. Myös tuleva ohjelma ja esiintyjät on koottu kohdeyleisö ja esiintymisympäristö mielessä pitäen, kertoo ohjelmasta vastaava Sanna Roukala Kulttuuriyhdistys Päiväkodista.
Avajaiskonsertissa perjantaina esiintyy suomalaisen rock ’n’ rollin kärkinimi Jukka Nousiainen soolona. Konsertin näyttämönä toimii Pikku-Pyhävaaran huippu. Lauantaina festivaalilla esiintyvät Oulangan kansallispuistossa luomufolkkia soittava Viitasen Piia soolona, lavarunoilija Nihkee Akka, juureva rocktrio Räjäyttäjät, Venna ja Jäntti -duo, joiden esitys yhdistää ilma-akrobatian ja musiikin. Lyömäsoittaja ja äänitaiteilija Tatu Rönkkö palaa Villiin soittamaan improvisoidut keikat hyödyntäen soittiminaan muun muassa luita. Viime vuonna avajaiskonsertissa esiintynyt Yona esiintyy tänä vuonna säestetyn joogatuokion laulajana. Yhteisötaiteesta vastaa kuusamolainen kuvataiteilija Jonna Kalliomäki.
Esitykset starttaavat porrastetusti noin tunnin välein ja lähtöjä on kolme. Kokonaiskesto kierrokselle esityksineen on noin 5,5 tuntia.

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala