Kuusamolaisille uusi olohuone

Talonpöytä avaa uuden ravintolakokonaisuuden Hotkun tiloihin

Ravintola Talonpöydän yrittäjät Sami Palosaari ja Mika Määttä avaavat entisen Hotku tiloihin uuden ravintolakokonaisuuden. Sisälle rakentuu parhaillaan noin 500 neliön kahvila- ja ravintolatilat. Rakennuksen etupuolelle nousee noin 100 neliön terassi. Uuden paikan avajaisia vietetään 1. syyskuuta.

Reilu kolme vuotta Ravintola Talonpöydän toimintaa pyörittäneet yrittäjät, Sami Palosaari ja Mika Määttä, laajentavat liiketoimintaa uudella ravintolakokonaisuudella, joka rakentuu parhaillaan entisen Hotkun tiloihin.
– Kokonaisuus tulee käsittämään Á la carte iltaravintolan, lähiruokaan painottuvan lounasravintolan, kahvila-konditorian sekä kokoustilat. Tämän lisäksi rakennamme Hotkun etupihalle noin 100 neliön terassin, kertoo Määttä.
Yrittäjäkaksikon tavoitteena on luoda kuusamolaisille ja Kuusamossa vieraileville uusi, yhteinen olohuone.
Sisätiloihin tulee kaikkiaan 150-asiakaspaikkaa. Kahvila-konditoria sijoittuu entisen Ollin Baarin tiloihin ja ravintolatoiminta entisen Ravintola Hotkun tiloihin. Sisustuksessa teemana on luonto.
– Lounaspuoli painottuu vahvasti lähiruokaan. Alueella on paljon hyviä tuottajia, joiden tuotteita haluamme entistä enemmän näkyville. Iltaravintola on seurustelupaikka, jossa nautitaan hyvästä ruoasta ja juomasta. Tarkoituksena on järjestää erilaisia teemailtoja ja pientä viihdettä esimerkiksi trubaduuriesiintyjien muodossa. Kahvila-konditoriaan tulee pieni baaritiski, sohvaryhmiä ja iso screeni, josta voi seurata vaikka urheilua. Tavoitteena on viihtyisä kahvila, jossa on tarjolla purtavaa myös pieneen nälkään. Kokoustiloiksi rakennamme 6- ja 12-hengen kabinetit, jotka sijoittuvat entisen lasten leikkihuoneen, tupakkatilan ja osittain narikkatilan paikkeille. Terassin rakennamme etupihan puolelle, koska haluamme että se on näkyvällä paikalla, eikä piilossa, kuten aikaisemmin.

Hallittu kasvu

Määttä ja Palosaari ovat onnistuneet kasvattamaan Ravintola Talonpöydän liikevaihdon yli kolminkertaiseksi kolmen toimintavuoden aikana.
Tällä hetkellä yrityksen liikevaihto on 1,4 miljoonaa euroa ja laajennuksen myötä yrittäjäkaksikko uskoo yltävänsä parin miljoonan liikevaihtoon.
– Nämä kolme vuotta ovat olleet vahvan, mutta hallitun kasvun aikaa ja edelleen meidän tavoitteena on jatkaa kasvua hallitusti. Joukamontien tiloissa meillä tuli seinät vastaan ja sen vuoksi ryhdyimme etsimään uusia tiloja. Mikäli uusien tilojen myötä liikevaihtomme kasvaa sinne pariin miljoonaan, tarkoittaa se vähintäänkin viittä uutta työpaikkaa.
Uuden paikan sijaintia Määttä pitää loistavana.
– Sijainti on keskeinen ja parkkitilaa on runsaasti. Meidän kautta pystyy jatkossa varaamaan myös B-siiven kokoustiloja, josta löytyy tilaa jopa yli 50 hengen kokousryhmille. Myös saunakabinettia voi vuokrata meidän kauttamme.
Ravintola Talonpöytä jatkaa edelleen toimintaansa myös nykyisessä paikassa.
– Joukamontiellä säilyy edelleen meidän pitopalvelutoiminta ja mahdollisuus juhlien ja muiden yksityistilaisuuksien järjestämiseen.

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala