hi5
  • Uutiset
  • Kortesalmi äänestytti valtuustoa

Kortesalmi äänestytti valtuustoa

Julkaistu: 25.08.2014

Mika Määttä vei farssimaisen puheenjohtajavaalin selvästi nimiinsä

 

– Ei tehdä tästä farssia, toivoi keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Heikki Härkönen kaupunginvaltuuston maanantaisessa kokouksessa, kun Joukamo Kortesalmi ehdotti jo kolmatta vastaehdokasta Kuusamon kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi aiemmin sovitulle Mika Määtälle.

– Sitä saa mitä tilaa, kuittasi Kortesalmi ja esitti valtuuston uudeksi puheenjohtajaksi keskustan Antti Hokkista. Hokkinen ei voinut kieltäytyä ehdokkuudesta kuten Kortesalmen aiemmin esittämät Hemmo Heiskanen ja Henna Hentilä-Määttä, jotka kieltäytyivät vedoten luottamusmiesvuosiinsa.

Valtuuston puheenjohtajana kokouksen alun toiminut Kokoomuksen Matti Ervasti huokasi syvään ja totesi syntyneen tilanteen vaativan suljetun lippuäänestyksen. Noin puolen tunnin kuluttua vaalin tulos oli selvä: valtuuston puheenjohtajaksi hetkeä aiemmin eron saaneen Pauli Saapungin tilalle valittiin Mika Määttä 30 äänellä. Antti Hokkinen sai kaksi ja Saapunki yhden äänen. Viisi valtuutettua äänesti tyhjää ja neljä ääntä hylättiin.

Kortesalmen mukaan hänen ehdotustensa taustalla oli ”Keskustan tapa puuttua koalition nimityksiin”.

– Kunnioitan valtuuston tekemää luottamusmiespaikkajakoa ja siksi esitän vastaehdokasta Määtälle vain keskustan riveistä, hän kommentoi.

Äänestyksen jälkeen valtuuston eteen puheenjohtajaksi siirtynyt Mika Määttä toivoi valtuustolta jatkossa yhteistyötä.

– Meitä kaikki ja myös sinua Joukamo tarvitaan, hän totesi.

 

Lisää valtuuston kokouksesta ja uudesta puheenjohtaja Mika Määtästä torstaina Koillismaan Uutisissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala