• Uutiset
  • Kongolaiskaksikko laulaa hyvää mieltä Kuusamoon

Kongolaiskaksikko laulaa hyvää mieltä Kuusamoon

Julkaistu: 22.12.2015

 

Kevin Kokon ja Manya Mashengon Kuusamo-videosta tuli hetkessä hitti

 

Hyvää mieltä ja hittiainesta, kommentoidaan Kuusamoon kotiutuneiden kongolaisten nuorten miesten Kevin Kokon ja Manya Mashengon Kuusamo-videota. Marraskuussa julkaistu Kuusamo My Mama Land -kappale kertoo Kuusamon luonnosta ja sen asukkaista. Internetin Youtube- ja Facebook-palveluissa julkaistua videota on katsottu jo yli 13.000 kertaa ja jaettu satoja kertoja. Laulajat itse sanovat, että kappale on kiitos Kuusamolle ja kuusamolaisille.

 

Syyskuussa Malawin pakolaisleiriltä Kuusamoon saapuneet 25 kongolaista ovat kotiutuneet uuteen kotikaupunkiinsa hyvin.

24-vuotias Kevin Koko sanoo, että parasta Kuusamossa ovat ihmiset ja kylmä talvi.

– En ole tavannut missään muualla näin hymyileviä ja ystävällisiä ihmisiä, itsekin poikkeuksellisen hymyilevä ja ystävällinen lauluntekijä kertoo.

 

Kiitollisuudesta uuteen elämään

 

Kevin Kokon mukaan Mamaland Kuusamo -kappale syntyi kiitollisuuden tunteesta ja mahdollisuudesta uuteen elämään. Hän vakuuttaa jäävänsä Kuusamoon, sillä täällä on nyt hänen kotinsa ja perheensä.

– Haluaisin opiskella musiikkia ja jatkaa sen tekemistä, lapsesta asti kuoroissa ja erilaisissa kokoonpanoissa laulanut Kevin Koko kertoo.

Hän soittaa kitaraa ja rumpuja ja on löytänyt tiensä kuusamolaisiin musiikkipiireihin.

Monipuolisesti erilaisia musiikkityylejä hallitseva kaksikko myös esiintyy mielellään. Kokemusta keikkailusta on muun muassa Rukalta sekä kuusamolaisista vanhustenyksiköistä.

 

Kuusamo-opisto kouluttaa

 

Myös 18-vuotias räppääjä Manya Mashengo haluaa jatkaa musiikin tekemistä.

Nuoren miehen toiveissa on peruskoulun suorittaminen, kun syksyllä alkanut vuodenmittainen kotouttamiskoulutus on ohi.

Suomen kieli taipuu molemmilta nuorilta miehiltä jo yllättävän hienosti.

Kongolaisten kotouttamiskoulutus järjestetään Kuusamo-opistolla ja siihen osallistuvat kaikki aikuiset. Lapset ja alle 16-vuotiaat nuoret käyvät koulua Nilolla, missä he opiskelevat suomen kieltä ja suomalaista kulttuuria Pasi Janhusen opetuksessa.

 

Jorma Satta saattoi videoksi

 

Julkisuutta ja paljon kiitosta saanut Mamaland Kuusamo -videon teossa apuna oli kuusamolainen musiikin monitoimimies Jorma Satta, joka saattoi laulun videoksi ja vastasi myös sen äänityksestä.

Laulu kertoo Kuusamon kauneudesta, kylmyydestä ja kongolaisten silmissä ihmeellisestä luonnosta. Video kuvaa Kevin Kokoa ja Manya Mashengoa seikkailemassa eri puolilla kaupunkia, koulussa ja tietysti studiolla. Laulu toivottaa kaikki maailman ihmiset tervetulleiksi Kuusamoon.

Äänitteellä lauletaan ja räpätään suomeksi, englanniksi ja swahiliksi. Videon löytää muun muassa Youtube-palvelusta hakusanalla Mamaland Kuusamo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala