• Uutiset
  • Kirkkolahden sillan korotus
tulee Lahdentauksen rantaan

Kirkkolahden sillan korotus
tulee Lahdentauksen rantaan

Julkaistu: 30.04.2014

 

Lähes 100-metrinen kävelysilta asennetaan paikoillaan elokuun alussa

 

Kirkkolahden yli Kirkkosaareen rakennettava liki 100-metrinen kävelysilta muuttaa merkittävästi maisemaa. Silta rakentuu 24 metriä pitkän ja noin kolmen metrin korkeudelle nousevan maapenkereen jatkeeksi.  Korotus tarvitaan, jotta veneiden alkukulku lahdenpohjukkaan on mahdollinen. Korkeampia veneitä varten sillan kupeeseen on jo raivattu tilaa venevalkamalle ja ruopattu järveä 1,5 metrin syvyydeltä. Silta asennetaan paikoilleen elokuun alussa ja päätös sen toimittajasta tehdään Kuusamon yhdyskuntatekniikan lautakunnan seuraavassa kokouksessa.

 

Sillan maapengertä on rakennettu tiiviisti jo viikkojen ajan.  Työ aloitettiin ruoppaamalla sillan kupeesta paikka veneväylälle ja -luiskalle, sillä sillan alitusta ei ole tarkoitettu purjeveneille, vaan ainoastaan pienveneille. Alituksen kulkusyvyydeksi on ruopattu 1,5 metriä vesipinnasta. Sillan itäpuolelle valetaan alkukesästä betoninen luiska veneiden vesillelaskua varten.

– Vaadittu syvyys on 1,10 metriä, mutta liettymävaran vuoksi maata poistettiin 40 senttiä vaadittua enemmän, kertoo Kuusamon kaupungin tiemestari Pasi Pohjola.

Järvestä on ruopattu noin 600 kuutiota vetistä massa ja nostettu se rannalle sulamaan ja kuivumaan. Ruoppausmassa käytetään viereisen puiston rakentamiseen.  Alueella rakennetaan lähivuosina myös pysäköintialue ja uimaranta.

 

Kulkuvalmista loppukesästä

Työn alla oleva maapenger rakennetaan kivilouheesta ja se verhoillaan rakennustöiden edetessä ympäristöön sopivaksi.

– Silta rakennetaan pitkän ja korkea penkereen päälle. Veneitten alitus tulee rannan puolelle. Toinen vaihtoehto olisi ollut sillan puolelle tehtävä alitus, mutta tämä vaihtoehto on nyt lyöty lukkoon, esittelee hanketta kunnossapitomestari Mikko Mustaniemi.

Käyttöön liki 100-metrinen silta saadaan loppukesästä. Mustaniemen mukaan urakoitsija valitaan yhdyskuntatekniikan lautakunnan seuraavassa kokouksessa.

– Silta asennetaan heinä-elokuun vaihteessa joko urakoitsijan tai kaupungin työnä, hän sanoo.

 

Uimaranta myöhemmin

Uusi silta on osa Kelanrannan ja Kirkkolahden virkistysaluehanketta. Vuonna 2011 aloitettujen töitten tarkoituksena on parantaa alueen viihtyvyyttä ja tuoda rantamaisema entistä useampien käyttöön.

Rannoille on jo rakennettu kevyenliikenteenväylät, jotka yhtyvät nyt, kun Kirkkosaaren ja Lahdentauksen välinen yhteys valmistuu. Kaupungin puoleiselle ranta-alueelle on rakennettu uusi matonpesupaikka ja kunnostettu uimaranta. Kelanrannan ja Kirkkosaaren välinen ponttonisilta valmistui vuonna 2012.

– Määrärahat mahdollistavat tänä kesänä siltatyöt. Puistoalue viimeistellään ja uimaranta rakennetaan sitten kun on rahaa, Pasi Pohjola sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala