• Uutiset
  • Kelanrannassa nautitaan musiikista ja kesästä

Kelanrannassa nautitaan musiikista ja kesästä

Julkaistu: 22.06.2020

Kuusamon kulttuuritoimi tarjoaa kaupunkilaisille ilmaiskonsertin

Kuusamon kulttuurikesän avaus tapahtuu tänä vuonna Kelanrannassa, jossa järjestetään Kuusamon kesä -puistokonsertti. Kulttuuritoimenjohtaja Ulla Ingalsuo-Laaksosen mukaan kulttuurielämykset ovat juuri nyt erityisen tärkeitä, sillä kulttuuri vahvistaa yhteisöjä ja meidän kaikkien kriisinkestävyyttämme.

Tulevana lauantaina Kuusamon kulttuuritoimi tarjoaa koko perheelle suunnatun Kuusamon kesä -puistokonsertin Kelan rannassa. Kolmituntinen tapahtuma käynnistyy kello 15.
– Tapahtuman ajankohta on suunniteltu niin, että se sopii koko perheelle. Ajatus konsertin järjestämiseen on lähtenyt kuusamolaisilta muusikoilta, kertoo Kuusamon kulttuuritoimenjohtaja Ulla Ingalsuo-Laaksonen.
Tapahtuman musiikillinen anti on laaja.
– Tarjolla on jokaiselle jotakin useamman paikallisen esiintyjän voimin.
On yhteislauluja, instrumentaalimusiikkia, duettoja ja hieman rankempaa rokkia. Kaikille löytyy ihan varmasti mieleistä musiikkia.
Ingalsuo-Laaksonen toivoo tapahtumapäivälle suotuisaa säätä.
– Tämänhetkisen ennusten mukaan luvassa on aurinkoinen päivä. Ajatuksena on, että ihmiset tulevat nauttimaan kauniista kesäpäivästä, kuusamolaisesta musiikista ja siitä, että me selvisimme koronakeväästä ja meillä on jälleen mahdollisuus kokoontua yhteen. Tapahtumalla halutaan tuoda hyvää mieltä kesälomakauden alkuun.

Ilmaistapahtuma yleisölle

Tapahtuma on yleisölle ilmainen ja se toteutetaan talkoovoimin.
– Arvostan erittäin suuresti sitä, että muusikot ovat lähteneet tähän talkoohengellä. Tapahtuma-alueella ei ole minkäänlaista myyntiä, joten omat eväät kannattaa ottaa mukaan ja jos on kovin lämmin päivä, niin myös juotavaa reilusti mukaan. Alueelta löytyy nurmea, jonne voi asettua mukavasti piknikille.
Tapahtuman järjestelyissä otetaan huomioon AVI:n ja THL:n ohjeet.
– Viranomaisohjeiden mukaisesti otamme rajatulle alueelle enintään 400 ihmistä. Mikäli ihmisiä on tätä enemmän, voi yleisö asettautua myös rajatun alueen ulkopuolella. Esiintymislava sijoitetaan niin, että esimerkiksi Kirkkosaaressa on mahdollisuus nauttia musiikkiesitysten kuuntelemisesta. Saaresta löytyy hienoja paikkoja, kuten koko Kelanrannan ranta-alueelta. Ihmiset otetaan sisään tulojärjestyksessä ja sitä mukaan kun heitä poistuu, järjestysmiehillä on tieto siitä, kuinka paljon alueella on ihmisiä.
Kelantie suljetaan tapahtuman ajaksi autoliikenteeltä. Autojen paikoitus on järjestetty urheilukentän parkkialueelle.
– Kevyen liikenteen väylälle jätetään vapaa kulku, joten polkupyörällä pääsee perille saakka ja halutessaan tapahtuma-alueen läpi.
Konserttia voi seurata live-lähetyksenä Kuusamo NYT -kanavalta, jossa se on katsottavissa myös jälkeenpäin. Kanava löytyy Kuusamon kaupungin nettisivuilta tai Youtubesta hakusanalla Kuusamo NYT. Taltioinnin toteuttamisesta vastaa Kuusamon kulttuuritoimi yhdessä Ksakki ry:n kanssa.
Lions Club Kuusamo järjestää tapahtuman yhteyteen Kengänpotkaisun SM-kilpailun.

Kulttuuritarjonta normalisoituu hiljalleen

Kesän ja syksyn aikana Kuusamo tarjoaa monenlaisia kulttuurielämyksiä.
– Kotiseutumuseo ja Hannu Hautala -luontokuvakeskus ovat jälleen auki. Museo on avoinna elokuun loppupuolelle ja jo alkupäivinä se on tavoittanut yllättävän suuren vierailijamäärän. Aikaisemmista kesistä poiketen alueelta löytyy heinäkuussa myös pieni kahvila. Molemmissa paikoissa on otettu käyttöön Museokortti ja odotukset sen suhteen ovat suuret.
Heinäkuun viimeisenä päivänä museolla vierailee Kesäsirkus ja pihapiirissä järjestetään luontohartaus 5. heinäkuuta. Museoalueella voidaan järjestää tarvittaessa myös esimerkiksi yhteislaulutilaisuuksia.
Kuusamon kulttuurikesään kuuluu myös elokuun 13. päivä järjestettävä Taiteiden Yö. Tapahtumapaikkoja on tuttuun tapaa useammassa paikassa ympäri Kuusamoa. Ohjelmistoon kuuluu musiikkia, teatteria, kuvataiteita ja avoimia ovia.
Myös Kuusamotalolla on ryhdytty valmistautumaan suurempien tapahtumien paluuseen.
–Syksyn ohjelma julkaistaan elokuussa ja luvassa on niin klassista kuin kevyempääkin musiikkia ja teatteria lapsille sekä aikuisille. Esiintyjälistalta löytyy myös isoja nimiä. Nature Photo järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti virtuaalisena. Kesäkuun ajan meillä on Kaamosgalleriassa Vilho Askolan näyttely.

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala