• Uutiset
  • Kaupunki suunnittelee Rukalle liikuntapuistoa

Kaupunki suunnittelee Rukalle liikuntapuistoa

Julkaistu: 15.05.2014

Kuusamon kaupunki suunnittelee Rukalle talviurheilulajien ympärivuotisena kilpailu- ja harjoittelukeskuksena toimivaa liikuntapuistoa.

Liikuntapuisto palvelisi ensisijaisesti Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian, Nordic Openingin – sekä freestylen ja lumilautailun maailmancup -tapahtumien tarpeita, mutta samalla myös alueen koko matkailuelinkeinoa.

Kaupungin Pöyry-konsulttiyhtiöllä teettämän alustavan suunnitelman mukaan puistoon rakennettaisiin muun muassa sisäliikuntahalli, tekonurmi-, tennis-, sulkapallo-, koripallo- ja lentopallokentät, ampuma-areena sekä uusi HS90-mäki.

Kaupunginjohtaja Timo Halosen mukaan kyse on pitkän ajan suunnitelmasta.

– Mahdollisen toteutuksen suhteen puhumme vähintäänkin kymmenen vuoden hankkeesta. Rahoituksesta ei olla käyty vielä minkäänlaisia neuvotteluja, mutta on tietysti päivän selvää, ettei hanke voi olla yksistään kaupungin kustannettavissa, vaan mukaan tarvitaan muualta, kuten esimerkiksi elinkeinoelämän puolelta tulevaa rahoitusta. Yhtenä tavoitteena on luoda Rukasta lumilautailun ja freestylen ympärivuotinen kansallinen harjoittelukeskus, joka mahdollistaisi samalla myös kansallisen rahoituksen saamisen.

Sisäliikuntahallista kaavaillaan muunneltavaa, eri tapahtumia ja käyttötarpeita palvelevaa kokonaisuutta, joka palvelisi liikunta-akatemian, freestylen ja lumilautailijoiden harjoittelutarpeiden lisäksi esimerkiksi myös maailmacupia sen tapahtuman aikana.

Halonen korostaa, että stadionin kehittämisessä on kyse vahvasti myös kaupallisesta ulottuvuudesta.

– Kaikella sillä, mitä hiihtostadionin alueella tulevaisuudessa tehdään, täytyy olla myös kaupallinen ulottuvuus, jota paikallinen talouselämä voi yhdessä urheilijoiden kanssa hyödyntää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala