• Uutiset
  • Katuruokamarkkinoista kesän ykköstapahtuma Kuusamoon

Katuruokamarkkinoista kesän ykköstapahtuma Kuusamoon

Julkaistu: 17.05.2018

Nuorkauppakamarin järjestämä kaksipäiväinen tapahtuma jatkaa viime vuoden markkinoiden ja Karhujuhlien perinteitä

Perjantaina ja lauantaina, 3.–4. elokuuta järjestettävistä Katuruokamarkkinoista kasvaa kesän ykköstapahtuma Kuusamoon. Vetovastuun viime vuonna Villiruokahankkeen järjestämästä tapahtumasta on nyt ottanut Kuusamon Nuorkauppakamari, joka jatkaa tapahtuman kehittämistä. Katuruokamarkkinoilla on myös häivähdys perinteisten Karhujuhlien tunnelmaa, lupaa Kuusamon Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Raita Virranniemi.


– Olemme todella innoissamme. Katuruokamarkkinoista tulee hieno tapahtuma Kuusamon kesään, Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Raita Virranniemi iloitsee.
Virranniemen mukaan tapahtumaa on helppo lähteä viemään eteenpäin, sillä viimekesäiset markkinat ohjeistettiin ja dokumentoitiin tarkasti.
– Villiruoka-hanke teki hienon tapahtuman. Markkinoiden lähes 3.000 vierasta olivat siitä hyvä osoitus. Me kehitämme tätä nyt omalta osaltamme eteenpäin.

Kylät mukaan

Elokuun 3.–4. päivinä järjestettävien Ruokamarkkinoiden runko noudattelee viimekesäistä tapahtumaa, mutta mukana on myös paljon uutta. Esimerkiksi tapahtumaa edeltävällä viikolla eri puolilla Kuusamoa järjestetään kylätapahtumia, joissa kyläläiset voivat näyttää osaamistaan ja kylänsä omaleimaisuutta.
– Vaikkapa rantakala- ja muurikkalauluiltoja. Ideana on, että rikas kyläkulttuurimme avautuisi entistä paremmin niin meille kuusamolaisille kuin kesävieraillemmekin.

Omalta alueelta

Katuruokamarkkinoiden ideana ovat paikalliset ja pohjoisessa valmistetut pientuotteet. Virranniemen mukaan markkinoille toivotaan myyjiksi niin ravintoloita, leipojia, kananmunantuottajia, sipulinkasvattajia, käsityöntaitajia kuin vaikkapa pienpanimoita ja hillojen tekijöitä. Kaikki alueella tuotettu otetaan avosylin vastaan.
– Koillismaalla ja sen lähialueilla on valtavasti osaamista ja haluamme avata tämän tarjonnan suurelle yleisölle, hän sanoo.

Suuret etkot

Ravintolat haastetaan mukaan pienillä, paikallisilla maisteluannoksilla. Virranniemen mukaan nuorkauppakamarilaiset haluavat tukea tapahtumalla myös keskustan liikkeiden ja ravintoloiden toimintaa.
– Markkinat jatkuvat sekä perjantaina että lauantaina kymmeneen asti illalla. Kyseessä ovat kohtuullisen suuret Kuusamon 150-vuotisjuhlavuoden etkot, jonka jälkeen iltaa voi luontevasti jatkaa vaikka paikallisissa ravintoloissa. Esiintymislavalla on ohjelmaa ja luonnollisesti myös tunnelmaa nostattavaa musiikkia.Suunnitelmissa on myös oma tapahtuma-alue perheen pienimille.
Viime vuodesta poiketen tänä vuonna sunnuntai ei ole enää markkinapäivä, vaan silloin kokoonnutaan Pyhän Ristin kirkkoon Luomakunnan messuun.
– On hienoa, että myös seurakunta on mukana koko kaupungin yhteisessä tapahtumassa, Virranniemi hymyilee.

Kiinnostusta on

Katuruokamarkkinat ovat nuorkauppakamarille myös Karhujuhlien jatkumoa, sillä perinteisiä Karhujuhlia ei ole järjestetty enää muutamaan vuoteen.
– Katuruokamarkkinat ovat herättäneet ansaitsemansa huomion. Ilmoittautuneita on jo nyt hyvä määrä ja lähes päivittäin tulee kyselyjä myyntipaikoista. Villiruokahanke onnistui herättämään kiinnostukseen paikalliseen ja villiin lähiruokaan.

Myyjäksi Kuusamon Katuruokamarkkinoille pääsee ilmoittamalla tulostaan osoitteeseen katuruokamarkkinat@jckuusamo.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala