• Uutiset
  • Joulun sijoittuminen lupaa hyvää myös joulukaupalle

Joulun sijoittuminen lupaa hyvää myös joulukaupalle

Julkaistu: 29.11.2018

Torikeskuksen kävijämäärät kasvaneet remontin myötä selkeästi – erikoistavarakaupalle on kysyntää Kuusamon keskustassa

Joulukuun alkaminen tietää joulukaupan käynnistymistä. Torikeskus avaa omansa jo perinteisesti perjantaina ja lauantaina yhdessä kaikkien talon toimijoitten voimin. Mittava remontti on lisännyt viihtyisyyttä ja kävijämäärät ovat kasvaneet selvästi. Luottamusta joulukaupan vilkkauteen Koillismaalla tuo myös jouluaaton sijoittuminen maanantaille: viipymät ovat tänä vuonna viime vuosia pidempiä.


Koillismaan Osuuskaupan ryhmäpäällikkö Vesa Ronkaisella ja talousjohtaja Esa Niinisalolla on aihetta hymyyn: torikeskuksen mittava remontti on viimeisiä viilauksia vaille valmis ja vastaanotto on ollut erinomainen.
– Kävijämäärä ovat lisääntyneet selvästi ja ihmiset viihtyvät täällä, Ronkainen sanoo.
Niinisalon mukaan remontin yhtenä ajatuksena oli rakentaa Torikeskuksesta kaupunkilaisten yhteinen olohuone ja on onnistuttu.
– Remontin myötä myös työviihtyvyys on parantanut. Talossa on nyt yksi Kuusamon parhaimmista sisäilmoista.

Remontti kanta pitkälle tulevaan

Niinisalon mukaan kiinteistön omistajan ja Koillismaan Osuuskaupan yhteistyönä toteutettu Torikeskuksen peruskorjaus kantaa ilman suurempia remontteja seuraavat 10–15 vuotta. Osuuskaupan vuokrasopimus tiloista on voimassa vielä kuusi vuotta.
– Tämä on meille tällä hetkellä ideaali paikka toimia. Erikoistavarakaupalle on kysyntää Kuusamon keskustassa, Niinisalo vakuuttaa.
Osuuskauppa osti hiljattain viereisen Martinan kiinteistön. Niinisalon mukaan talossa on hyvät vuokralaiset eikä Osuuskaupalla ole tarvetta juuri nyt muuttaa sen toimintoja.
– Kiinteistö hankittiin kuitenkin kaupallisia toimintoja varten, eli suunnitelmia on, mutta ne toteutuvat aikaisintaan viiden vuoden kuluttua, hän sanoo.

Luvassa pitkät jouluvapaat

Vesa Ronkainen lähtee luotsaamaa osuuskauppa-joukkojaan kohti joulua hyvillä mielin. Kauppa on käynyt kaikilla saroilla mainiosti kuluneen vuoden aikana ja joulun sijoittuminen keskelle viikkoa on kaupan toimijoitten kannalta myönteinen asia.
– Jouluaatto on maanantai eli joulunviettoon tullaan todennäköisesti jo viikonvaihteessa ja useimmat matkalaiset viipyvät täällä varmasti koko viikon. Nyt on mahdollisuus pitkään jouluvapaaseen, hän sanoo.
Luottamusta joulukaupan vilkkauteen lietsoo myös koillismaalaisten ja etelälappilaisten usko taloudellisen tilanteen vakauteen.
– Myönteinen henki ja luottamus huomiseen ovat vallalla koko alueella. Tältä pohjalta on hyvä lähteä tekemään joulukauppaa, Ronkainen sanoo.

Kengät ja kemikalio yhteisen nimen alle

Torikeskuksen remontissa liikkeet vaihtoivat paikkoja ja uusia yrityksiä tuli mukaan. Erityiskiitosta on saanut apteekin siirtyminen neljäntienristeykseen hyvin parkkipaikkojen äärelle.
Remontissa Osuuskaupan kenkäkauppa QStep ja Beauty Shop sijoitettiin samoihin tiloihin ja nyt ne toimivat yhteisen nimen alla. QStyle tarjoaa paitsi jalkineita ja kosmetiikkaa, myös asusteita kuten päähineitä, hansikkaita ja laukkuja.
– Kokonaisuuden kannalta tämä ratkaisu tehtiin. Tila on keskeinen, sitä on aiempaa enemmän ja nyt myyjät pystyvät nyt myymään myös ristiin. Asiakkaalle on tarjolla aitopaikalla näyttävä kokonaisuus. Myymälä on todella viihtyisä ja erikoiskaupalle keskustassa selkä kysyntä, Ronkainen hymyilee.

Torikeskuksen yrittäjät
järjestävät yhdessä jo
perinteisen joulunavauksen

Kuusamon Torikeskuksen yrittäjät järjestävät jo perinteisen ja ennen kaikkea yhteisen joulunavaustapahtuman tämän viikon perjantaina ja lauantaina.
Jokaisessa keskuksen yrityksessä on joulunavaukseen liittyviä omia tapahtumia, arvontoja ja tuote-esittelyjä. Jouluajan lähestyminen on myös keskuksen somistamista joulun aikaan.
Torikeskuksen liikkeiden lisäksi joulunavauksessa ovat mukana torialueen kauppiaat sekä Törmäsen koulun oppilaat, joiden myyjäispöydästä löytää itse tehtyjä ja leivottuja joulunajan tykötarpeita.
Sale tarjoaa glögit ja piparit kaikille joulunavaustapahtuman vieraille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala