• Uutiset
  • Investoinnit luovat uskoa

Investoinnit luovat uskoa

Julkaistu: 19.11.2019

Kuusamon yrittäjäyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana jatkava Mika Haataja:

Kolmannelle kaudelleen Kuusamon yrittäjäyhdistyksen johtoon valittu Mika Haataja sanoo, että mittavat investoinnit luovat uskoa paikkakunnan tulevaisuuteen. Joulukauppa sen sijaan on vielä täysi arvoitus pääosin jo alkusyksystä tulleiden veronpalautusten vuoksi. Kuusamon keskustan talvi-ilmettä piristämään rakennetaan parhaillaan Pohjoismaiden suurinta jääveistospuistoa. Tavoitteena on 50.000 kävijää.


– Paikkakunnan vire on hyvä, kiteyttää Kuusamon Yrittäjien puheenjohtajana jatkava Kairan X-partnerin yrittäjä Mika Haataja.
Hän sanoo, että erityisesti käynnissä ja suunnitteilla olevat mittavat investoinnit luovat uskoa Kuusamon elinvoiman säilymiseen ja kehittymiseen.
Ensi viikolla voimalla käynnistyvä joulukauppa sen sijaan on vielä arvoitus. Valtaosa veronpalautuksista on maksettu jo aiemmin syksyllä eikä niistä näin todennäköisesti ole joulukaupan vauhdittajaksi ainakaan suuremmassa määrässä.
– Toisaalta päivittäistavarakauppa on käynyt hyvin koko vuoden. Erikoistavarakauppaa meillä ei muutamaa kivijalkaliikettä lukuun ottamatta ole. Keskusteluissani yrittäjien kanssa olen ymmärtänyt, että näkymät ovat kohtuullisen valoisat myös palvelusektorilla, Haataja sanoo.

Yrittäjien uusi hallitus aiempaa pienempi

Kuusamon yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja näkee luotsaamansa yhdistyksen roolin tärkeänä kun Kuusamon elinvoimaa kehitetään. Haataja sanoo, että yhdistyksellä on hyvät suhteet kaupunkiin ja jatkuva keskusteluyhteys sen johdon kanssa.
– Olemme mukana myös Naturpoliksen toiminnassa ja teemme tiivistä yhteistyötä paikkakunnan oppilaitosten kanssa. Koen, että meitä kuullaan.
Yrittäjille yhdistys on myös osa laajempaa edunsaajajärjestöä: jäsenyys tuo mukanaan lukuisia paitsi valtakunnallisia, myös paikallisia etuja.
– Yhdistystä tarvitaan edelleen. Me vaikutamme ja sen lisäksi pidämme huolen jäsenistöstämme muun muassa monipuolisella koulutustarjonnalla.
Yrittäjäyhdistyksen ongelma tosin on sama kuin monen muunkin pohjoissuomalaisen yhdistyksen – aktiivisia toimijoita tarvittaisiin lisää. Vuosikokouksessa yhdistyksen 1990-luvulta peräisin olevia sääntöjä muutettiinkin muun muassa siten, että vastaisuudessa vuosikokouksia pidetään vain yksi ja hallituksen jäsenten määrää voidaan tarvittaessa pudottaa.
Ensi vuoden hallitukseen valittiin Haatajan lisäksi Vesa Nevanperä, Henrik Riipinen, Jukka Mursu, Kati Rantoja, Sanna Kallunki, Susanna Käkelä ja Milja Hokkanen. Hallitustoiminnassa pitkään ja moneen otteeseen ollut Kari Tauriainen sai pyytämänsä eron eli hallituksen koko pieneni jo nyt yhdellä jäsenellä.

Pohjoismaiden suurin jääpuisto

Mika Haataja on yrittäjäyhdistyksen lisäksi aktiivinen toimija myös KauppaKuusamossa. Yhdistyksen sihteerinä hän on ollut valmistelemassa ensi viikon keskiviikkona avattavaa Kuusamon Jääveistospuistoa. Puiston varsinaiset rakennustyöt käynnistyivät tällä viikolla, jolloin jäänveistäjät aloittivat työnsä.
– Kuusamon keskustaan tarvitaan vetovoimatekijä myös talveksi ja meidän vastauksemme on tämä puisto. Odotamme sinne noin 50.000 kävijää. Luvassa on väriä ja valoa Kitkantielle ja talven kaamokseen.
Puisto rakentuu monimetrisistä veistoksista, jääkappelista, lasten lumiseikkailualueesta sekä paikallisten tuotteiden myyntitorista. Entisen Valintatalon tontille rakennettava puisto on avoinna maaliskuuhun saakka. Puiston avajaisia vietetään perinteisen Kuusamon joulunavauksen yhteydessä keskiviikkona 27. marraskuuta kello 18.

Riipisille ja Leivolle yrittäjäpalkinnot

Riipinen Restaurants Oy palkittiin lauantaina Kuusamon yrittäjäjuhlassa vuoden 2019 yrittäjäpalkinnolla. Palkinnon vastaanottivat sukupolvenvaihdoksen vastikään tehneet Henrik ja Paavo Riipinen.
Vuoden yrittäjänaiseksi kukitettiin samassa tilaisuudessa Mainostoimisto Davasin yrittäjä Saara Leivo.
Juhlassa jaettiin myös kaksi yrittäjäristiä: toimitusjohtaja Jouni Mustonen sai timanttiristin 30 vuoden yrittäjyydestään ja kirjanpitäjä Milja Hokkanen hopeisen ristin kymmen vuoden yrittäjätaipaleestaan.
Yrittäjäjuhlia vietettiin Rukan Kontioluolassa pikkujouluteemalla ja yhdessä Koillismaan Yrittäjänaisten kanssa. Tervehdyksensä tapahtumaan toivat Säästöpankki Optian Riitta-Liisa Moisanen ja Kuusamon kaupunginjohtaja Jouko Manninen. Juhlivia yrittäjiä viihdyttivät Nevöhöör-orkesteri ja taikuri Aate Polojärvi.

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala