hi5

Ihan kuin ennen vanhaan

Julkaistu: 13.09.2018

Pirkko Patosalmen unelma oli yksi 150:stä – Pölkky toteutti toiveen souturetkestä

Edellisestä kerrasta on ainakin kaksikymmentä vuotta, laskee Pirkko Patosalmi ja jatkaa soutamista hymyssä suin. Taito on tallella ja Pölkyn kirkkovene saa kyytiä Kuusamojärven Kirkkolahdella. Ollaan toteuttamassa Patosalmen unelmaa osana 150-vuotiaan kaupungin juhlakampanjaan.


– Kukaan ei ole koskaan liian vanha unelmoimaan ja toteuttamaan unelmiaan. Unelmat voivat olla arjen elämyksiä, pieniä ja suuria, sanoo Pirkko Patosalmen ja Pölkyn kirkkoveneporukan yhdyttänyt hyvinvointikoordinaattori Pirkko Määttä.
Tavoitteena on toteuttaa 150 ikäihmisen unelma. Toteutuneita unelmia on jo kymmeniä, mutta maaliin on vielä matkaa.
Määtän mukaan vuoden loppuun asti jatkuvalla kampanjalla kiitetään aikaisempia kuusamolaisia sukupolvia heidän työstään kuntamme eteen ja juhlistetaan samalla Kuusamon 150 -vuotisjuhlavuotta.

Muistot mieleen

Pirkko Patosalmen hymy ei hyydy, vaikka taivaalta vihmoo vettä.
– On soudettu huonommissakin keleissä. Tämä on ihan kuin ennen vanhaan, hän kertoo.
Virranniemellä varttunut Patosalmi on soutanut ja kalastanut Kitkalla koko ikänsä. Edellisestä soutukerrasta on jo parisenkymmentä vuotta, mutta vesille tekee silti mieli.
– Tässä näkee luonnon ihan läheltä ja samalla tulevat mieleen monet vanhat muistot. On tämä mukavaa touhua.

Käyttöä veneelle

Pölkyn kirkkoveneporukkaa ei ollut vaikea houkutella toteuttamaan unelmaa, kertoo venettä kipparoinut Janne Kajava.
– Mielellämme lähdimme matkaan. Tämä on samalla vanhojen muistojen verestämistä meillekin, sillä tällä veneellä ei ole soudettu säännöllisesti enää vuosiin. Tänä syksynä venettä ovat lainanneet PaKa:n jääkiekkoilijat, jotka ovat soutaneet Kuusamojärvellä muutamaan otteeseen.
Takavuosina Pölkyn soutuporukka kilpaili veneellä muun muassa Sulkavan souduissa.

Unelmia etsimään

Hyvinvointikoordinaattori Pirkko Määttä toivoo, että toiveita tiedusteltaisiin ikäihmisiltä nyt uutterasti. Aikaa on vuoden loppuun ja matkaa 150 unelman toteuttamiseen vielä paljon.
– Yksinkertaiset, pienet asiat ilahduttavat niin ikäihmistä kuin unelman toteuttajaa. Ei aseteta rimaa liian korkealle, vaan kuunnellaan ympärillämme olevia ikäihmisiä herkällä korvalla ja tartutaan toiveeseen.
Jo toteutetut toiveet ovat olleet esimerkiksi marjastamista, pizzansyöntiä, hautausmaalla käyntiä, kampaamovierailuja, leipomista ja musisointia. Toteuttamista vailla on esimerkiksi erään iäkkään pariskunnan toive saada Oravantie-Poroherrantie väliselle pyörätielle puistonpenkkejä levähtämistä ja maiseman katselua varten.

FAKTAT

Näin mukaan

Kuusamon kaupungin 150 -vuotisjuhlavuoden kunniaksi halutaan mahdollistaa 150 kuusamolaisen ikäihmisen unelman toteutuminen.
Kampanjan ideana on tarjota pienin, konkreettisin teoin 150 elämystä ja ilonhetkeä kuusamolaisille ikäihmisille ja samalla vapaaehtoisille mahdollisuus tehdä hyvää.
Kampanja toteutetaan teoilla, ei rahalahjoituksilla. Unelman voi toteuttaa yritys/yhdistys itse, tai sponsoroida unelman toteuttamista suoraan unelman toteuttajalle.
Voit ilmoittaa unelman, ilmoittautua avustajaksi tai sponsoriksi https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdaaPiFGkUv1AC0FQg3cNLaCb1SD1Jj0T-e2doJLOKyv1Ypjg/viewformlinkistä, joka löytyy Kuusamon kaupungin nettisivulta. Palautuslaatikoita paperikaavakkeille löytyy kaupungintalolta, seurakuntatalolta, Muistipirtiltä ja Toimintakeskus Porkkapirtiltä.
Unelmien toteutumista voit seurata Facebookissa.
Kampanja huipentuu kansainvälisenä vapaaehtoistoiminnan päivänä 5.12.2018 Kuusamossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala