• Uutiset
  • Hotkun tontti menee uusiksi

Hotkun tontti menee uusiksi

Julkaistu: 01.02.2018

Torankijärven rantaan 300 neliön suuruinen yleinen sauna
– hotellin molemmille puolille jopa 5-kerroksisia kerrostaloja

Sokos Hotel Kuusamon alue rakennetaan lähivuosina kokonaan uusiksi. Yhdyskuntatekniikan uudelleen nähtäville asettamassa kaavan mukaan alueelle on tulossa muun muassa 300 neliöinen yleinen sauna sekä neljä 3–5-kerroksista kerrostaloa. Tontin omistavan Koillismaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Henrik Karvonen sanoo, että kaavamuutoksella varaudutaan tulevaan, mutta yhtään rakentamispäätöstä ei ole vielä tehty.


Nyt nähtäville asetettu Kirkonseudun asemakaavan muutos koskee korttelia 32 sekä siihen liittyvää, Torankijärven rantaan sijoittuvaa puistoaluetta.
Alueella sijaitsee tällä hetkellä Sokos Hotel Kuusamo ja tontin omistaa hotellitoimintaa harjoittava Koillismaan Osuuskauppa.
– Kyseessä on vasta maankäytön suunnittelu, jonka kaavoitusprosessi on vielä kesken. Meillä on erittäin arvokas tontti Kuusamon keskustassa ja kaavamuutoksella varaudutaan alueen käyttöön tulevaisuudessa, sanoo Koillismaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Henrik Karvonen.

Tavoitteena rakentaa uutta

Karvonen myöntää, että tavoitteena on rakentaa uutta ja siten, että se palvelee nimenomaan Osuuskaupan liiketoimintaa.
– Teemme nyt sellaisen kaavan, joka palvelee pitkälle tulevaisuuteen, hän sanoo.
Kyseessä on Karvosen mukaan merkittävä maankäytön uudistaminen. Tietyllä aikaviiveellä tontille rakennetaan lisää. Uudet asuinkerrostalot sekä toimistotilat sijoittuvat molemmin puolin nykyistä Hotelli Kuusamoa. Hotellin kohtalosta päätetään myöhemmin.
– Mikäli asiat etenevät suunnitellusta, isoja asioita on tapahtumassa. Olemme tehneet esisopimuksia, mutta enempää en voi asiaa vielä kommentoida, toimitusjohtaja Karvonen sanoo.

Yleinen sauna kaikkien käyttöön

Kaavaehdotus mahdollistaa tontille neljä 3¬–5-kerroksista asuinrakennusta, 3-kerroksisen asuin-, liike- ja toimistorakennuksen nykyisen hotellin kohdalle sekä puistoalueelle 300-neliöisen yleisen saunan, joka tulee palvelemaan niin kaupunkilaisia kuin matkailijoita. Hankkeen toteuttaminen vaatii myös uuden liittymän Ouluntaipaleelle.
Muutosalueen suuruus on lähes viisi hehtaaria. Alueen kaavamuutos laitettiin vireille toukokuussa ja asemakaavan luonnos oli ensimmäisen kerran nähtäville viime kesänä, jolloin siitä jätettiin yksi mielipide ja toistamiseen marraskuussa, jolloin muistutuksia ei jätetty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala