• Uutiset
  • Eläinten terveydenhuoltoa ja sairaanhoitoa palveluasenteella

Eläinten terveydenhuoltoa ja sairaanhoitoa palveluasenteella

Julkaistu: 26.06.2019

Anna-Maaria Perttuli ja Tarja Kolvanki palvelevat vastedes Kuusamon Eläinklinikalla

Koillismaalaisille eläintenomistajille tutut eläinlääkäri Anna-Maaria Perttuli ja pieneläinhoitaja Tarja Kolvanki vaihtavat toimipaikkaa. Vastaisuudessa kaksikon löytää Kuusamon Eläinklinikan toimitiloista Werstaalta Nuottatieltä. – Aika aikaansa kutakin. Nyt on tämän vuoro, reilut 20 vuotta Kuusamossa kaupungineläinlääkärinä työskennellyt Perttuli sanoo.


Maanantaina, heinäkuun ensimmäisenä päivänä ovensa Nuottatiellä Werstaan tiloissa avaava Kuusamon Eläinklinikka on palveluasenteella toimiva, täyden palvelun terveydenhuoltoa ja sairaanhoitoa tarjoava eläinlääkäriasema.
– Palvelemme niin hyöty- kuin lemmikkieläimiä. Tilat ovat hyvät ja varustus nykyaikainen. Meillä on muun muassa leikkaussali ja toimenpidehuone sekä viihtyisät odotus- ja myyntitilat, Perttuli listaa.
Ainakin aluksi kaksikko toimii omin voimin, mutta noin sadan neliön klinikkatiloissa on tarvittaessa tilaa myös toiselle eläinlääkärille. Vierailevana lääkärinä Eläinklinikalla käy muun muassa silmätarkastuksia tekevä Kaisa Wickström Oulun Eläinlääkäriasema Kamusta.

Vastaanotolle myös ilman ajanvarausta

Palveluasenne näkyy paitsi talon toiminnassa ja varustuksessa, myös aukioloajoissa. Aamuvastaanotto ilman ajanvarausta järjestetään tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Keskiviikkoisin on myös iltapäivävastaanotto, joka sekin toimii ilman ajanvarausta. Leikkauspotilaille tarjotaan kyytipalvelua, eutanasiaa tarvittaessa asiakkaan kotona ja lemmikkien kynsiään vastaanotolla hoidattaville pedikyyripassia, jolla saa joka 10. kynsien leikkaamisen ilmaiseksi.
– Meillä on myös verianalysaattorilaite, jonka myötä esimerkiksi koirienprogesteroninäytteet valmistuvat samalle päivälle, kohta 30 vuotta pieneläinhoitajana ja vastaanottoavustajana kaupungin vastaanotolla työskennellyt Kolvanki lupaa.
Perttulin sydän sykkii myös tuotantoeläimille ja hän tarjoaa edelleen terveydenhoitopalveluita myös lehmille. Yhteyttä voi ottaa myös eläimen sairastuessa äkillisesti.

Kutsumustehtävissä

Turusta kotoisin oleva Perttuli tiesi jo lapsena, että hänestä tulisi isona eläinlääkäri. Kolvanki puolestaan kertoo aina hoivanneensa kaikkia mahdollisia eläimiä eli ammatinvalinta on molemmille kutsumustyötä.
Myös metsästyskortti on molemmilla, mutta kumpikaan ystävättäristä ei metsästä, olkoonkin, että kodeissa asuu myös metsästysrotuisia koiria. Koirien lisäksi Perttulin pihamaalta löytyy kissoja, kanoja ja kukko.
Yrityksen nettisivut löytyvät osoitteesta kuusamonelainklinikka.com ja ajankohtaisista asioista kerrotaan myös yrityksen Facebook-sivustolla. Palvelu- ja neuvontanumero 0400 240954 vastaa arkisin kello 8–16.

Hyttyskarkotetta ja suojaa kuumuudelta

Kesään kaksikko neuvoo varautumaan eläinten ehdoilla. Eläimet on suojattava hyttysiltä ja varottava kuumuutta.
– Useimmat hyttysaineet suojaavat myös punkeilta. Metsästyskoirien kanssa lenkille vasta illalla, kun on vähän viileämpää, Perttuli neuvoo.

© Koillismaan Uutiset

Web design by Heikki Kujala